Simona Halep, regina Qatarului!

februarie 17, 2014 in Tenis

Simona Halep a câștigat turneul de la Doha. Aici a început ascensiunea către locul 1 WTA!

Simona Halep a câștigat turneul de la Doha (Qatar). Aici a început ascensiunea ei către locul 1 WTA!

Taifunul Simona Halep a lovit-o și pe germanca Angelique Kerber. Atât de tare de n-a știut cea lovit-o. 🙂 Victoria de la Doha este cea mai valoroasă din palmaresul Simonei. Al șaptelea titlu WTA din carieră. „Furnicuța” are deja șase victorii consecutive asupra jucătoarelor din Top 10. În acest moment, Simona Halep a ajuns pe locul 9 mondial pentru că îi place tenisul și îl joacă de plăcere. Un trofeu important într-un turneu cotat după cele de Grand Slam. Plus 900 de puncte WTA și un cec de 441.000 de dolari. O fată fenomenală care ne-a cucerit prin tot ceea ce face. Simplu și eficient. Zâmbetul ei a fermecat pe toată lumea. Un zâmbet care ascunde mii de ore de antrenament. Așa a ajuns Simona Halep… regina Qatarului!

Pare o mână de om pierdută dincolo de fileu. Dar nu este așa. Un pachet de mușchi și-o inimă mare care întoarc în terenul adversarului orice minge din orice poziție. O răbdare de fier și o ambiție dusă la extrem. Cam așa ar arăta portretul sumar al Simonei Halep.
I-a trebuit o oră și nouă minute ca s-o bată, duminică, pe Angelique Kerber (Germania). O jucătoare mai bine cotată și cu un fizic net superior. Dar „Furnicuța” nu s-a speriat și a obligat-o să joace ce și cum a vrut ea. Așa s-a ajuns la 6-2, 6-3. Pur și simplu, Kerber a fost spulberată, iar la final a lăsat senzația că nu știa ce i s-a întâmplat pe teren. 🙂
Cred cu tărie că tipa asta poate ajunge între primele cinci jucătoare ale lumii. Acum este pe locul 9. Și mai cred că, în acest an, Simona Halep va câștiga un turneu de Grand Slam. Poate Roland Garros, poate Wimbledon, poate US Open. Are potențial, are ambiție!
Revin să corectez ceea ce am scris mai sus. Simona poate ajunge chiar și nr. 1 în lume. Fără probleme. Forța ei mentală demoralizează adversarul. Are un joc de picioare fabulos și o acoperire a terenului cum n-am mai văzut de multă vreme. Încrederea în ceea ce joacă îi dă putere.
Singura care îi poate pune probleme în drumul spre locul 1 WTA este Serena Williams. Dar și Serena poate fi învinsă că în rest nu-i o problemă. La Doha, „Furnicuța” a început să intre în istorie. Acum e pregătită să învingă pe oricine!