Exclusivitate din Riffa (Bahrain) – După Iordania, Florin Motroc este decis să câștige titlul și în Bahrain: „Sunt ferm convins ca Dumnezeu mă va ajuta!”

februarie 16, 2014 in Interviuri

Florin Motroc este la șase „finale” distanță de titlu. Toată lumea din Bahrain este cu ochii pe el. Și nu numai!

Florin Motroc este la șase „finale” distanță de titlu. Toată lumea din Bahrain este cu ochii pe el. Și nu numai!

După ce în sezonul trecut a făcut senzație în Iordania, unde a cucerit titlul cu Shabab Al Ordon, Florin Motroc e pe cai mari în Bahrain.
După 13 etape, Riffa SC are un avans de trei puncte în fruntea clasamentului și un meci mai puțin.
Motroc mai are de trecut șase meciuri pentru a ajunge la titlu. Un antrenor ambițios căruia i-au plăcut mereu proiectele începute de la zero.
Un rapidist sută la sută gata să își ajute echipa de suflet!
Un român adevărat pentru că nu a ezitat să ne mărturisească că este gata să lucreze pentru România la orice nivel de vârstă al unei reprezentative!
În Bahrain este apreciat și respectat!

Suporter de Serviciu: Cum este viața de antrenor într-o țară ca Bahrain? De la distanță pare o aventură exotică…
F.M.: Cum să fie? Cum e viața unui antrenor care își dorește să realizeze ceva măreț. Să facă o performanță importantă, care nu a venit la plajă sau să admire peisajul. O viață plină de stres, cu încărcătură emoțională, multă determinare și multă seriozitate în tot ceea ce fac. Și încerc mereu să nu dezamăgesc încrederea celor care m-au adus aici, la un club foarte respectat și apreciat în Bahrain, Riffa SC!Florin Motroc (Riffa SC)

„Un club important condus de un președinte foarte tânăr, Sh. Abdullah bin Khalid Al-Khalifa”

Suporter de Serviciu: Ce înseamnă Riffa SC pentru fotbalul din zonă?
F.M.: Riffa SC este un club respectat și apreciat în zona Golfului. A fost fondat în 1953 . Deci, 61 de ani de existență!
În iarna asta, prin prisma rezultatelor, am reușit să ajungem între primele cinci echipe din zona Golfului, lângă un Hilal, Al Ain etc. Un club important condus de un președinte foarte tânăr, Sh. Abdullah bin Khalid Al-Khalifa (28 de ani), ambițios și dornic de performanță. El este unul dintre nepoții regelui din Bahrain!Șeicul Abdullah bin Khalid Al-Khalifa (Riffa SC)
Suporter de Serviciu: Care este obiectivul de performanță din acest sezon?
F.M.: Ținând cont că anul trecut a fost un sezon ratat, locul 4, fără trofee, orice vine în plus este considerat ca o performanță. Am remaniat complet lotul găsit în vară, am reușit să aduc în prim-plan jucători care anul trecut erau rezerve sau nu prindeau banca. Vreau să câștig un trofeu. Încerc și sper, cu ajutorul lui Dumnezeu, să reușesc!
Am tot sprijinul celor din jurul meu, am liniște și nu văd de ce să nu reușim. Însă doar eu singur cu conducerea, fără dorința arzătoare a jucătorilor de a face o performanță, va fi greu. Până acum suntem în grafic, conducem în campionat și sper să terminăm aici, pe primul loc!
Mai avem șase finale! Doamne ajută!Florin Motroc (Riffa SC)

„Avem un mic avantaj după ce am dat cu piciorul la multe puncte”

Suporter de Serviciu: Sunt și alți români la echipele din Bahrain?
F.M.: Din păcate, pe aici nu sunt și alți români. Mă refer la fotbal. Nici antrenori și nici jucători. Am fost privilegiat când am fost ales să antrenez Riffa SC. Am concurat cu mulți antrenori care aveau CV-uri grele însă șeicul a mers pe mâna mea. Sper să nu-l dezamăgesc!
De asemenea, sper ca prin reușitele mele să atrag atenția și să aduc aici alți antrenori români. După ce am plecat din Iordania a fost adus Gelu Moldovan care după puțin timp a plecat și el din cauza problemelor financiare. Așa cum sunt în Kuwait, Emirate, Arabia Saudită, Qatar și chiar în Oman!Florin Motroc (Riffa SC)
Suporter de Serviciu: Vei câștiga titlul cu Riffa SC?
F.M.: Cum îți spuneam, voi face tot ce depinde de mine să reușesc. Va fi greu. Avem un mic avantaj după ce am dat cu piciorul la multe puncte. Cu ușurință. 🙁 Am pierdut aiurea cel puțin nouă puncte. Cu ele eram 90 la sută campion. Acum va trebui să suferim și să muncim cu credința că se poate câștiga acest titlu. Sunt ferm convins ca Dumnezeu mă va ajuta!Florin Motroc (Riffa SC)

„Oricine va veni la șefia Federației va trebui să muncească din greu la reclădirea fotbalului românesc”

Suporter de Serviciu: La ultimul interviu ai spus că aștepți o schimbare radicală la șefia Ligii și Federației ca să antrenezi, din nou, în România. Gino Iorgulescu l-a înlocuit pe Dumitru Dragomir, la Liga Profesionistă, iar Gică Popescu se pregătește să îi ia locul lui Mircea Sandu, la Federație. Dacă vor exista oferte te întorci în țară?
F.M.: Nu am spus că aștept o schimbare radicală, referindu-mă la cineva anume, ci la strategia de a conduce, de a reface ceva care nu mai merge, care nu mai dă roade. Că a venit Gino la Ligă, prilej cu care îl felicit în calitate de fost coleg și îi doresc să reușească așa cum a reușit ca jucător și conducător de club, e bine. Dar ce să facă el, să facă din rahat bici ca să trosnească? Dacă va rămâne domnul Mircea Sandu sau va veni altcineva e cam același lucru dacă nu se vor face reforme. Să se privească mai atent atunci când se aleg anumiți oameni în funcții importante. Ei trebuie aleși pe baza unor competențe profesionale și performanțe concrete. În fotbal, în munca pentru care sunt aleși să o facă. Oricine va veni la șefia Federației va trebui să muncească din greu la reclădirea fotbalului românesc.
Referitor la ofertele din țară? E greu… Ele lipsesc cu desăvârșire. Probabil se consideră că sunt neinteresant ca antrenor însă dacă mă va dori cineva atunci voi analiza ce și cum. Vă garantez doar un lucru: nu voi (re)veni ca să devin un… „Yes Man”.
Doamne ajută și numai bine tuturor iubitorilor fotbalului!Florin Motroc (Riffa SC)Florin Motroc (Riffa SC)