„Furnicuța” Simona Halep, un miracol!

februarie 15, 2014 in Tenis

Simona Halep zâmbește. „Furnicuța” a ajuns în finala turneului de la Doha și visează frumos!

Simona Halep zâmbește. „Furnicuța” a ajuns în finala turneului de la Doha și visează frumos!

Simona Halep va juca, duminică, în finala turneului de la Doha (Qatar). Confruntarea din semifinale, cu poloneza Agnieszka Radwanska, a fost senzațională. Halep a început cu stângul dar la 2-5 a schimbat strategia: a ales să joace cu Radwanska precum pisica cu șoarecele. A așteptat cu calm fiecare minge și când a șimțit momentul a punctat fără milă. Fata asta este fenomenală. Cu două picioare pline cu mușchi, de parcă ar fi fost sculptate în piatră, și cu o pregătire mentală impecabilă, Simona Halep începe să urce în ierarhia WTA. O sportivă care știe ce vrea, iar 2014 ar putea să fie anul ei. Pe toate planurile. Dacă se impune la Doha va fi o confirmare, dacă nu, încă un motiv și mai și ca s-o ia de la capăt. Simona poate ajunge între primele cinci jucătoare ale lumii. Fără probleme!

Când o vezi pe teren pare o mână de om. Nu e chiar așa. Micuță dar plină de mușchi, Simona Halep lasă senzația că obține mai mult decât îi permit calitățile fizice. În realitate este ca o zvârlugă. Iute, concentrată, puternică. Are lovituri uluitoare care pun mingea pe liniile de punct ale terenului de parcă ar fi fost așezată cu mâna. 🙂
Așa s-a întâmplat în semifinala de la Doha cu Agnieszka Radwanska, locul 4 mondial. Poloneza era favorită și a început tare. La un moment dat avea 5-2 în primul set. Aici s-a produs șocul. Simona a schimbat partitura. Se pricepe la așa ceva. Schimburi lungi de mingi jucate cu calm. Radwanska nu s-a mai simțit în apele ei și a cedat opt ghemuri la rând. Odată cu ele și meciul: 7-5, 6-2 pentru Simona!
„Furnicuța” de 1,68 m înălțime, 60 kg și doar 22 de ani face ravagii la Doha. Ce bine ar fi să câștige turneul! Spun asta pentru că Simona Halep a făcut un salt enorm într-un timp foarte scurt. Cu determinarea, concentrarea și progresul arătat în ultimele jocuri, Simona se poate gândi la mai mult. Să ajungă acolo sus, între primele cinci tenismene din lume!
Simona Halep are o tărie de caracter care o va ajuta să obțină ceea ce vrea. Un model de succes pentru copiii de lângă noi. Acest detaliu este garanția că vom mai auzi despre performanțele ei. Bravo, Simona!