Steaua contrazice „amicalele”

februarie 14, 2014 in Liga 1

Alex Chipciu a intrat în sezon cu o „doppietta” în poarta Concordiei Chiajna. Dacă o ține așa va reveni și la echipa națională. Cu Argentina?

Alex Chipciu a început sezonul cu o „doppietta” în poarta Concordiei Chiajna. Dacă o ține așa va reveni și la echipa națională. Cu Argentina?

Tămbălăul creat în jurul primul meci oficial al sezonului a fost o mare prostie. Lupta pentru titlu implică și o luptă mediatică dar de aici și până la a pune sub semnul întrebării victoria Stelei e deja prea mult. Dacă am lua de bun tot ceea ce s-a spus despre acest joc, înainte de a începe, ar fi însemnat ca Chiajna să câștige în Ghencea pentru ca spiritele să se mai liniștească un pic. Imposibil. O echipă care a reprezentat România în grupele Ligii Campionilor nu are cum să-și facă probleme cu Chiajna. „Roș-albaștrii” au dezvoltat o viteză de joc impresionantă, au făcut un meci de nivel european. Vineri seară, Steaua a contrazis rezultatele din „amicalele” disputate în această iarnă și a devenit liderul Ligii 1. O premieră în acest campionat. Pe merit. Chiar dacă unii invocă de mama focului penalty-ul neacordat ilfovenilor sau golul de cascadorii râsului primit de portarul Concordiei în ce de-al doilea mitan. Steaua a câștigat trei puncte clare!

Steaua s-a temult de acest meci de debut. Asta s-a văzut din starea de nervozitate a unor oficiali cât și din crisparea care s-a instalat imediat după fluierul de început. Problema a fost rezolvată rapid de Lucian Sânmărtean care a avut un debut senzațional, cu gol, în tricoul roș-albastru.
În ciuda rezultatelor slabe din perioada de pregătire, Steaua a etalat un joc în viteză, modern, combinativ, într-un ritm european. Plus o poftă de gol stârnită de nereușitele din meciurile amicale. Sânmărtean și-a arătat clasa, iar cele trei goluri din prima repriză arată când s-au încheiat cu adevărat socotelile.
Un rezultat insuficient pentru a stinge ploaia de acuzații. Pasa aiuristică la portar dată de Leca, din care s-a născut al doilea gol al Stelei, mingea scăpată în poartă de portarul Chiajnei după torpila de la mare distanță trimisă de Chipciu la golul patru și un penalty neacordat Chiajnei au turnat gaz peste focul acuzațiilor de tot felul. Nimic despre fotbal, totul despre capra liderului! 🙁
În această stare de fapt se poate juca soarta titlului. Steaua își vede de ale ei în timp ce urmăritoarele, în frunte cu Astra, arată cu degetul cai verzi pe pereți. Când vor realiza că au uitat de fotbal pentru a se dedica declarațiilor de presă va fi prea târziu!