Chivorchian, candidatura bunului-simț!

februarie 13, 2014 in FRF

Gheorghe Chivorchian, un candidat care poate încurca socotelile la alegerile pentru șefia Federației!

Gheorghe Chivorchian, un candidat care poate încurca socotelile la alegerile pentru șefia Federației!

Gheorghe Chivorchian este candidatul-surpriză la șefia FRF. Dacă nu se răzgândește până luni. Un om așezat și obișnuit să pună lucrurile în ordinea logicii, nu a intereselor. Un candidat al celor care trag din greu la baza piramidei de selecție. La toate cluburile unde a lucrat a pus la punct centrul de copii și juniori. De exemplu, cât a fost președinte la FCM Bacău toate echipele de juniori ale clubului s-au abonat la locurile 1 și 2 la nivel național. Asta spune totul despre viziunea acestui om în materie de fotbal. Nu știu ce șanse are și nici dacă va câștiga șefia Federației. Pot să vă confirm altceva: ori de câte ori am avut ocazia să-l am ca partener de dialog, domnul Chivorchian a răspuns mereu direct, sincer, fără ezitări. L-ați văzut vreodată în postura de actor principal al bălăcărelilor mediatice vizând fotbalul românesc? Nu cred. Din acest motiv consider candidatura lui Gheorghe Chivorchian un demers de bun-simț!

Am ajuns să ne surprindă normalitatea. Deși mai sus l-am numit pe Gheorghe Chivorchian „candidatul-surpriză” cred că am greșit abordarea. E firesc ca astfel de oameni, cu experiență în fotbal și minte la cap, să se implice în fenomen. Un om pentru care contează mai mult ceea ce face decât ceea ce se vorbește prin târg.
Un candidat al celor care muncesc la baza de selecție a fotbalului românesc. Un detaliu deloc de neglijat. Ca președinte executiv a activat la Politehnica Timișoara, Ceahlăul Pt. Neamț, FCM Bacău și Foresta Fălticeni. Toate cluburi de primă ligă, ieri sau azi. Important: cât a fost șef la Bacău juniorii s-au cocoțat pe locurile 1 și 2 în toate competițiile naționale. Mare lucru, zău așa! 🙂
Chivorchian este un tip așezat. Vorbește calm și explică doar cu argumente. Are răbdarea necesară oamenilor care vor să construiască pentru viitor. De aceea cred că în spatele candidaturii sale se află multe speranțe locale. Asociații județene, centre de copii și juniori, echipe comunale sau din ligile superioare, alte nume importante.
Gheorghe Chivorchian are experiență, idei moderne și pare determinat să se implice total. Cel puțin așa a lăsat de înțeles în ultimele apariții publice. Asta dacă nu se răzgândește până luni, 17 februarie, ziua în care și-a propus să anunțe oficial intrarea în cursă pentru șefia Federației Române de Fotbal (FRF).
Indiferent de rezultatul final, prin candidatura sa Gheorghe Chivorchian va aduce doza de bun-simț de care era nevoie pentru a atenua din lehamitea produsă de acuzațiile interminabile care curg între ceilalți candidați. 🙁