Rapidul, oprit la semafor!

martie 26, 2012 in Liga 1

Pe Răzvan Lucescu l-au luat durerile de cap! Nu știe ce să mai facă pentru a scoate Rapidul din criză!

Înfrângerea de la Brașov a stricat cam tot ce a adunat Rapidul în ultimele opt luni. Un fel de „bomboană” pe colivă. Problemele „alb-vișiniilor” sunt mai vechi și au legătură directă cu tensiunile existente în club dar și cu cele apărute între fani și unii jucători, în frunte cu portarul Dani Coman. Toate astea au creat un blocaj psihic și o stare de incertitudine la echipă. Probabil că patronul George Copos va interveni dur, lucru anunțat de declarațiile date în timpul și la finalul partidei cu „stegarii”. Păcat, pntru că la un moment dat Rapid chiar stătea bine în clasament. Șansele la titlu rămân însă, acum, Rapidul așteaptă culoarea verde. La semafor!

Nouă puncte pierdute în ultimele trei etape. Cu Chiajna (0-1, deplasare), Ceahlăul (1-2, acasă) și cu Brașovul (0-1, deplasare). Meciuri accesibile pe care, în mod normal, Rapid trebuia să le câștige. Cu aceste nouă puncte, la ora când scriu editorialul giuleștenii ar fi fost cocoțați pe prima poziție a clasamentului Ligii 1.
Tensiunile dintre fani și unii jucători sunt mai vechi și de înțeles. Oamenii își rup de la gură o groază de bani pentru a însoți Rapidul oriunde ar juca. Nu e puțin lucru în vremurile de azi. Culmea a fost atinsă în cazul lui Dani Coman care, în loc să lase de la el și să stingă conflictul, a turnat gaz peste foc la meciul cu Concordia Chiajna. De atunci a început dezastrul și nu sunt semne că agonia se va termina prea curând.
La Brașov, Rapid spera la un nou început. N-a fost așa. Dincolo de înfrângere, amărăciunea „alb-vișiniilor” este și mai mare pentru că a fost provocată de antrenorul-suporter Marius Șumudică. Omul pe care șefii de la Pro Rapid nu l-au lăsat să meargă cu echipa în Europa deși „Șumi” a fost cel care a calificat Rapidul în Liga Europa. Uite că Dumnezeu nu doarme!
Nu cred că demiterea antrenorului Răzvan Lucescu ar rezolva problemele „alb-vișiniilor”. Cum nici concedierea lui Dani Coman nu ar aduce înapoi punctele pierdute. Prin Liga Suporterilor Rapidiști fanii se întreabă, pe bună dreptate: „Noi pretindem să aflăm cine își asumă responsabilitatea pentru ultimele partide și pentru haosul existent la clubul Rapid. Așa cum noi plătim când greșim, și cineva dintre ei, dacă nu chiar toți, ar trebui să plătească acum!”.
Un răspuns pe care îl așteaptă toată suflarea rapidistă din partea conducerii administrative, în frunte cu președintele Constantin Zotta. Cel care, teoretic, răspunde de tot. Deocamdată, Rapidul este oprit la semafor și așteaptă „verde” ca să pornească din nou spre titlu. Cine îi dă semnalul?