Rapid – Steaua, dincolo de Cupa Ligii!

iulie 19, 2014 in Cupa Ligii

Rapid - Steaua, un meci care a fost întotdeauna un derby. Între două cluburi despărțite de doar câteva stații de tramvai!

Rapid – Steaua, un meci care a fost întotdeauna un derby. Între două cluburi despărțite de doar câteva stații de tramvai!

Rivalitatea de-o viață dintre cele două grupări revine în prim-plan. Rapidul a îndurat un sezon greu în liga secundă, iar acum vine să reia duelurile cu eternele rivale din București. În seara asta, cu Steaua. „Roș-albaștrii”, deși n-o spun, vor să se califice mai departe în Cupa Ligii. Dar miza nu prea contează. Sunt atâtea și atâtea orgolii la mijloc. Istorie, tradiție, rivalitate. Un derby adevărat. Gazdă va fi bătrânul Giulești, o arenă în care nu se investește deloc. De aceea se deschide doar jumătate din stadion. La peluze e pus lacătul. Un club de talia Rapidului are nevoie, urgent, de o casă nou-nouță. Se poate face din fonduri europene. Doar să existe un pic voință. La casele de pariuri, Steaua este considerată favorită însă în astfel de confruntări se poate întâmpla orice. Sperăm să fie fotbal de calitate, iar în tribune să nu se lase cu incidente!

Rapid joacă primul mare derby al sezonului mai mult cu inima. Echipa are nevoie de jucători valoroși însă antrenorul Marian Rada știe cum să-și motiveze elevii. Grămada bucuriei formată la centrul terenului după meciul cu CS Universitatea demonstrează că Rapidul încă este o stare de spirit care poate genera rezultate incredibile.
Steaua vine în Giulești cu gândul la norvegienii de la… Stromsgodset. Are un retur dificil, miercuri, la București. Vom vedea cât de mult va conta în derby-ul cu Rapid. E posibil ca „roș-albaștrii” să intre pe teren într-o „formulă de rezervă” asumându-și de la început un meci dificil. Sau să folosească din start artileria grea. Ca să evite emoțiile. Vom vedea…
Dincolo de calculele hârtiei stă rivalitatea istorică dintre cele două cluburi. În ultimii ani s-a amplificat exponențial ducând spre zone care nu au nimic în comun cu fotbalul sau cu ideea de fair-play. Poate că ăsta este piperul care garantează un meci spectaculos deși n-ar trebui să fie. Fotbalul este un sport. Pe vremuri, astfel de derby-uri se jucau cu încrâncenare dar jucătorii aveau puterea să se respecte după ieșirea de la vestiare. La fel și suporterii. Alte vremuri, alte mentalități!
Rapid – Steaua, mereu un meci cât pentru un sezon. Pasiune, trăiri diverse, orgolii fel de fel. Păcat că nu se joacă pe un stadion mai mare că să vină lumea buluc. Important e să fie fotbal!