În naționala României dar ține cu… Ungaria!

aprilie 4, 2014 in Națională

Cine îmbracă tricoul naționalei Românei ar trebui să fie mândru că i s-a oferit acestă onoare!

Cine îmbracă tricoul naționalei Românei ar trebui să fie mândru că i s-a oferit acestă onoare. Suporterii știu de ce!

Csongor Fejer (18 ani), un portar de mare talent, a fost convocat la naționala României. Foarte frumos. Dincolo de faptul că nu știe românește, ceea ce va reprezenta un handicap de comunicare cu antrenorii și jucătorii, portarul de la ASA Tg. Mureș a declarat că în preliminariile EURO 2016 va ține cu… Ungaria. O fi el cetățean român de origine maghiară dar nici chiar așa. E prea mult. Când esti convocat la naționala țării în care trăiești zi de zi nu ai voie să spui așa ceva chiar dacă în suflet există alte trăiri. Probabil e prea tânăr și nu și-a dat seama. Suporterii nu uită și din această perspectivă îi va fi greu pe teren. Ar fi fost bine ca Csongor Fejer să-și modereze aceste ieșiri mediatice. E la început de drum și are în față o carieră frumoasă. În naționala României joacă doar fotbaliștii care pun suflet. Dragoste cu forța nu se poate pentru că este ineficientă și face mai mult rău decât bine!

Deși are doar 18 ani, Csongor Fejer a adunat nouă meciuri consecutive în Liga 3 fără a primi vreun gol. O performanță frumoasă și un motiv care l-a adus la ASA Tg. Mureș (Liga 2) și la echipa națională.
Faptul că nu vorbește românește va reprezenta un handicap în relația cu staff-ul naționalei, cu ceilalți jucători convocați. O anormalitate dacă ne gândim că alți fotbaliști străini care ajung pe aceste meleaguri învață limba română în doar câteva luni. 🙂
„Cred că o să țin cu Ungaria în preliminarii”, a spus tânărul portar la www.sport.ro (http://www.sport.ro/nationala/romania-a-chemat-la-nationala-de-tineret-un-portar-care-vorbeste-doar-ungureste-recordul-fantastic-detinut.html). Nu este deloc ok ceea ce a transmis Csongor Fejer în fața camerelor de luat vederi. Se referă la EURO 2016. Poate l-a luat valul fiind prea tânăr dar sunt vorbe peste care suporterii echipei naționalei nu vor trece așa ușor.
Înțelegem statutul de cetățean român de origine maghiară dar e un pic cam mult să spună astfel de vorbe. Când este chemat la naționala statului în care s-a născut și trăiește zi de zi trebuie să dea totul pentru ea. Chiar dacă în sufletul lui Csongor Fejer există alte frământări deși n-ar trebui să existe.
Dacă ține cu Ungaria poate ar fi bine să fie lăsat să joace pentru țara vecină.
Dragoste cu forța nu se poate!