Fotbal la… telecomandă!

aprilie 2, 2014 in Liga 1

Din sezonul viitor, posturile Look TV și Transilvania Live vor transmite meciurile din Liga 1. după 10 aprilie vom afla și firmele de cablu care au cumpărat drepturile de difuzare!

Din sezonul viitor, posturile Look TV și Transilvania Live vor transmite meciurile din Liga 1. După 10 aprilie vom afla și firmele de cablu care au cumpărat drepturile de difuzare!

Fotbalul a devenit o afacere pentru televiziunile prin cablu, iar „cabliștii” o afacere pentru cluburi. Vorbim despre sute de milioane de euro vehiculați dintr-o parte în alta. Presa anunță că Look TV și Transilvania Live vor transmite Liga 1. Să vezi acum exod de abonați de la o firmă de cablu la alta. Depinde cine cumpără drepturile. De când se jongleză cu milioanele de euro, fotbalul a devenit un fel de garant pentru profitul acestor firme. Oamenii migrează dintr-o parte în alta doar pentru fotbal. Din dragoste de fotbal și cu costuri pe măsură. Taxa de reziliere nu este una oarecare, iar cine semnează un nou contract este obligat s-o facă pe cel puțin un an dacă nu chiar doi. Ce se va întâmpla mâine? Lumea așteaptă să vadă cine cumpără drepturile de transmisie a meciurilor. Apoi să vedeți cozi, nu glumă!

Chiar ieri vorbeam cu un prieten care s-a abonat la o firmă ce difuzează meciurile din Liga 1. Omul n-a mai avut răbdare să vadă cine va transmite partidele din sezonul următor. A vrut fotbal la… telecomandă și l-a primit imediat! 🙂
Dar dacă se schimbă situația? Suporterul a fost direct: „Plătesc penalizarea și mă mut!”. Nu este exclus ca în perioada următoare să asistăm la foarte multe exemple de acest gen. Meciurile din Liga 1 au atras și vor atrage, în orice moment, noi abonați.
De plătit tot suporterii plătesc. Cu vârf și îndesat. Și taxe de reziliere, și abonamente noi. Această migrație nu e tocmai ok pentru ei deși reprezintă efectul economic al pieței. Dar vor fotbal și sunt în stare să renunțe la alte prgrame tv doar ca să aibă Liga 1 în casă!
E clar că vorbim despre o piață dinamică, în continuă mișcare. Suporterii sunt în așteptare și vor să vadă cine va da mai mult până pe 10 aprilie. Dacă au noroc iar firma la care sunt abonați va transmite Liga 1 atunci rămân pe loc. Altfel vor bate la geamul… concurenței. Că n-au de ales! 🙂
Fotbalul românesc depinde foarte mult și de… telecomandă. De aici și unele ore ciudate de începere a unor meciuri. Banii vorbesc. Dar bine că se poate și așa. Înainte de revoluție stăteam cu ligheanele de aluminiu pe casă ca să vedem fotbal la televiziunea bulgară. Cum se mai schimbă vremurile!