Cristi Chivu, eternul căpitan!

aprilie 1, 2014 in Special

Cristi Chivu, un model de devotament pe teren și în afara lui. Un căpitan de onoare, un caracter adevărat!

Cristi Chivu, un model de devotament pe teren și în afara lui. Un căpitan de onoare, un caracter adevărat!

S-a retras din fotbal la 33 de ani. L-au obligat accidentările. La vârsta asta alții încă mai joacă la cel mai înalt nivel. Cristi Chivu reprezintă un model de urmat pentru tinerii fotbaliști. Un căpitan al bunului simț. Nu a dat buzna să se impună pe teren cu orice preț, nu și-a privit de sus coechipierii, nu a făcut bisericuțe. Și-a respectat colaboratorii, a respectat fotbalul, s-a respectat pe sine. Nu întâmplător, Chivu n-a avut parte de porecle cum au primit mai toți jucătorii. Poate o fi avut dar n-am auzit noi de ele. Încă o dovadă că a fost prețuit în vestiar. Căpitanul echipei naționale reprezintă și un model educațional. În familie, în societate. Un model care trebuie să fie urmat de copiii sau juniorii care activează în fotbal. În loc de mofturi și fițe, muncă și performanță. Din acest motiv, Cristi Chivu va rămâne mereu eternul căpitan!

La 33 de ani, Cristi Chivu a rămas copilul de altădată. Îl trădează fața. Ochii licăresc de fericire indiferent că e la fotbal sau cu familia, iar zâmbetul arată că iubește tot ceea ce face.
Dintr-un CV aproape perfect este greu să alegi ceva special. Și totuși mă încumet să fac acest lucru. Cristi Chivu a fost special prin modul în care s-a comportat atunci când a avut pe braț banderola de căpitan al echipei naționale. Nu de foarte multe ori dar suficient ca să poată fi dat ca exemplu.
Chivu a avut mereu simțul măsurii. Nu a exagerat pe teren, nu și-a însușit posturi arogante, nu a vrut să facă el totul doar ca să iasă în față. Mereu și-a înțeles colegii de echipă, iar când a fost nevoie a lăsat de la el. Asta spune mult despre omul Cristi Chivu.
Un exemplu pentru tinerii fotbaliști. Comportament ireproșabil dincolo de stadion. Fără nopți pierdute aiurea, fără escapade obositoare. Fotbal și familie. Doar atât. Suficient ca să realizeze lucruri impresionante.
Cristi Chivu este un model de cum se poate atinge marea performanță în fotbal. Cine vrea să-l copieze are șanse de reușită. Nu e cu supărare. Și nici rușine. Cine nu face asta, acela va rămâne străin de ideea de profesionism și profesionalism. Un căpitan adevărat, un sportiv de excepție!