Rapidul nu oprește în halte!

martie 31, 2014 in Liga 2

Rapidul, poate mai mult decât o stare de spirit!

Rapidul, poate mai mult decât o stare de spirit!

În ciuda norilor negri care s-au adunat deasupra Giuleștiului, Rapidulețul a scăpat de faliment. Instanța a aprobat planul de reorganizare al clubului, iar Rapidul merge mai departe. O stare de spirit venită din istorie. O stare de spirit care a transformat sloganul „Singuri împotriva tuturor” într-un motiv de luptă sportivă dar și într-unul de revoltă profundă împotriva sistemului. Falimentul reprezenta un pericol pentru viitorul acestui club de tradiție din fotbalul românesc. Dar Rapidul nu oprește în halte ci doar în gările de tradiție. Acum urmează reconstrucția. De la zero sau aproape zero. Rapid are nevoie de oameni cu suflet dar acum, mai mult ca nicodată, și de oameni cu bani. Fotbalul a ajuns o industrie, iar fără bani nu se poate accesa marea performanță. Plus oameni de caracter. Repet, Rapidul nu oprește în halte ci gonește spre un nou început!

Rapidul rămâne o stare de spirit. În fiecare secundă, la fiecare șuierat de sirenă al locomotivelor care ies din triaj. Un club care a avut curajul să se opună regimului comunist doar prin fotbal înfruntând echipele departamentale ale miliției și armatei.
Rapidul a fost mereu singur împotriva tuturor. Și în comunism, și în capitalism. Primul patron cu acte, George Copos, a adus trofee dar a lăsat clubul îngropat în datorii. Așa s-a ajuns la insolvență, așa s-a ajuns la un pas de faliment! 🙁
În Giulești s-au născut povești peste povești. Frumoase și de spus nepoților. Și fotbaliști adevărați care au pus mereu sufletul înaintea banilor. Toate astea nu puteau să dispară într-o noapte sau printr-o decizie a instanței.
Acum s-a schimbat „macazul”. Planul de reorganizare a fost aprobat, iar gruparea alb-vișinie se întoarce la normalitate. Dosar de licențiere pentru Liga 1, planuri mari pentru viitor. Până pe 26 septembrie 2014, data următorului termen, clubul Rapid poate rezolva problema finanțării.
Acum e rândul suporterilor. Ei pot ajuta echipa, pot ajuta clubul. Prin simpla prezență în tribune. Adevăratele caractere se văd la greu nu doar atunci când curge lapte și miere. Cum spune imnul: „Suntem peste tot acasă / Porțile ni se deschid / Nu-i echipă mai frumoasă și iubită ca Rapid”!