„Știința”, mereu „campioana unei mari iubiri”!

martie 29, 2014 in Liga 2

Din două inimioare, „CS” și „FC” să ia naștere  una singură: Universitatea Craiova!

Din două inimioare, „CS” și „FC” să ia naștere una singură: Universitatea Craiova!

S-a ales praful de „Știința”. Adrian Mititelu nu a mai avut bani să țină echipa, iar excluderea din Liga 2 este doar o chestiune de timp și procedură. Suporterii și-au retras spijinul acordat patronului și vor ca brand-ul Universitatea, cu stemă, culori și palmares, să le fie cedat imediat, fără pretenții. Totul a pornit în urmă cu un an. Atunci, Adrian Mititelu a refuzat asocierea cu autoritățile locale după ce tot el își dăduse acordul cu gura până la urechi. Așa s-a ajuns la două Craiove. Acum situația este dramatică. Mititelu nu vrea să cedeze brand-ul anulând, deocamdată, orice intenție de unificare a celor două Universități, „FC” și „CS”, într-o singură echipă-fanion a Băniei. Dar viața merge înainte. Mai devreme sau mai târziu, Adrian Mititelu va ceda pentru că nu are niciun drept să șteargă istoria. Universitatea Craiova rămâne în sufletul românilor „Craiova Maxima” și „campioana unei mari iubiri”!

Vinovatul principal pentru această stare de fapt este domnul Adrian Mititelu, patronul FC Universitatea Craiova. Pe 23 ianuarie 2013, Mititelu declara pentru Mediafax: „Mă voi retrage din fruntea clubului şi îl voi deschide către cei care sunt legaţi de el, cedez majoritatea acţiunilor către municipiu, judeţ, o asociaţie a suporterilor şi una a fostelor glorii, chiar dacă am avut conflicte cu unii dintre foştii jucători. Cedez această parte din club fără datorii către stat şi fără pretenţii materiale” (http://www.mediafax.ro/sport/adrian-mititelu-renunta-la-universitatea-craiova-cedez-majoritatea-actiunilor-catre-municipiu-si-judet-10519302).
Vorbe. Ce bine era dacă domnul Mititelu își respecta cuvântul dat. În realitate a urmat un scandal continuu care a fracturat proiectul de salvare a Universității Craiova!
Singura șansă pentru salvarea brand-ului Universitatea Craiova este fuziunea dintre cele două variante: „FC” și „CS”. Proiectul municipalității vizează construirea unui stadion ultramodern și creerea unei infrastructuri care să permită formarea unei echipe europene. Cu implicarea suporterilor. Fără ei nu se poate lucra în liniște.
Universitatea Craiova nu va muri niciodată. „Știința” va fi mereu „Craiova Maxima” și „campioana unei mari iubiri”!