Steaua, ca și finalistă!

martie 28, 2014 in Cupa României

Iasmin Latovlevici și-a făcut numărul și în meciul cu Dinamo. Gol fabulos în poarta lui Bălgrădean. L-o fi văzut nea Piți?

Iasmin Latovlevici și-a făcut numărul și în meciul cu Dinamo. Gol fabulos în poarta lui Bălgrădean. L-o fi văzut nea Piți?

După 5-2 în prima manșă zarurile sunt aruncate. Steaua este cu un picior în finala Cupei României, iar Dinamo visează doar la o victorie de moral care să mai spele un pic din rușinea trăită joi seară. Diferență clară la toate capitolele, iar pe tabela de marcaj chiar mai mare. Senzația generală a fost că, în al doilea mitan, Steaua a jucat cam la 60 de sută din potențial. Pentru finală cărțile sunt aruncate chiar dacă niciodată să nu spui… niciodată. Lumea care a venit la stadion a vrut multe goluri și asta a primit. Greșelile din ambele tabere chiar nu au mai contat. Steaua a avut nevoie de o singură repriză ca să ne arate ce poate. „Roș-albaștrii” se gândesc deja la trofeu, iar „câinii” vor continua reconstrucția. Nu în ultimul rând, nota 10 celor două galerii care au oferit coregrafii impresionante. A fost spectacol!

Deja se cunoaște prima finalistă din Cupa României. Steaua are prima opțiune după un 5-2 ca pe maidan cu Dinamo. E greu de crezut că în retur, tot pe „Arena Națională”, „câinii” vor reuși o victorie la scor de neprezentare. E ridicol să te gândești la așa ceva chiar dacă, teoretic, într-un meci de fotbal se poate îmtâmpla orice.
Steaua a dominat benzile acolo unde Dinamo nu s-a prea văzut. Aici a fost punctul forte al „roș-albaștrilor”. Dinamo a fost o echipă pozitivă, iar asta i-a ajutat pe „câini” să limiteze proporțiile dezastrului. Și au reușit!
Nu cred că returul va aduce multe surprize. Dimpotrivă. Dacă Steaua va reuși să rezolve erorile din defensivă putem asista la un nou scor-record în derby-ul de România. Diferența de trei goluri și maniera în care s-a impus Steaua arată clar unde se află acum acestă echipă în raport cu alte formații de top din fotbalul românesc.
În momentul de față, diferența dintre Steaua și Dinamo este foarte mare. Cinci goluri și alte trei ocazii imense. Superioritate fizică, tehnică, tactică. Plus un stadion arhiplin ceea ce nu este puțin lucru.
Dinamo mai are de lucrat. Mult. Poate e nevoie de timp deși nu știu cine mai are răbdare. Suporterii așteaptă performanțe. Repede. Ca pe vremuri: titluri, cupe, calificări în cupele europene. Deocamdată, Dinamo e la nivelul 2-5 cu Steaua!