Cupa Mondială 2014: Thiago Silva și Neymar – tributul Braziliei pentru semifinale, Germania – culoar deschis spre marea finală!

iulie 5, 2014 in CM 2014 - Brazilia

David Luiz a marcat un gol fenomenal în meciul contra Columbiei. Un trasor de la peste 30 de metri, din lovitură liberă. Poate cel mai frumos gol marcat până acum la Mondial!

David Luiz a marcat un gol fenomenal în meciul contra Columbiei. Un trasor de la peste 30 de metri, din lovitură liberă. Poate cel mai frumos gol de la acest Mondial!

Cum era de așteptat, Brazilia nu s-a împiedicat de Columbia în drumul spre finala Cupei Mondiale. O victorie meritată obținută cu ajutorul fundașilorThiago Silva și David Luiz, autorul unui gol fabulos din lovitură liberă. Un 2-1 suficient pentru accesul Braziliei în semifinale dar cu pierderi colaterale uriașe. „Selecao” nu-i va putea folosi în fața Germaniei pe Thiago Silva (suspendat din cauza cartonașelor galbene) și Neymar, starul brazilian accidentându-se grav și ratând tot restul Mondialului: La rândul ei, Germania a demonstrat că știe cum se câștigă un trofeu. În „sfertul” cu Franța a jucat exact ceea ce trebuia. Economicos și pragmatic. O eroare de marcaj în tabăra franceză a fost suficientă ca Hummels să marcheze unicul gol al întâlnirii. În minutul 13. Cu ghinion pentru „cocoșii galici”. La ce pierderi are Brazilia în penultimul act al Cupei Mondiale, „Mannschaft” își face socoteli de… finală!

Nu s-a pus niciun moment problema ca Brazilia să rateze prezența în semifinale. Chiar și după ce Columbia a redus din handicap prin golgheterul la zi al Cupei Mondiale. James Rodriguez a transformat un penalty care a ținut Columbia în cărți până spre final. Dar Brazilia a știut ce vrea și a apărat cu toate liniile avansul dat de golurile lui Thiago Silva și David Luiz. Ultimul, autorul unui gol senzațional din lovitură liberă. O rachetă expediată de la peste 30 de metri, iar mingea s-a oprit în poarta lui Ospina. Poate cel mai frumos gol marcat până în acest moment la Cupa Mondială.
Prețul plătit de Brazilia pentru acest 2-1 cu Columbia este imens. Aș îndrăzni să spun că ar putea echivala cu pierderea titlului. Thiago Silva a încasat prostește al doilea cartonaș galben după ce l-a faultat inutil pe portarul Ospina. Automat, suspendare în meciul cu Germania. Neymar s-a accidentat grav și va rata ceea ce a mai rămas de jucat din acest Mondial. Cel puțin asta a anunțat Rodrigo Lasnar, medicul naționalei Braziliei.
În aceste condiții, victoria reușită de Germania în celălalt sfert de finală, 1-0 cu Franța, își triplează valoarea. Nemții au controlat ostilitățile de la un capăt la altul, au blocat total jocul Franței și au știut să-și conserve avantajul minim obținut în minutul 13 prin golul lui Hummels. Benzema, Pogba sau Griezmann au fost trecuți în anonimat de apărarea germană care a funcționat ca la carte.
În semifinale, Germania va întâlni o Brazilie fără doi jucători de mare valoare. Thiago Silva, dirijorul apărării, și Neymar, cheia atacului. O șansă imensă pentru „Mannschaft” ca să ajungă în marea finală. Rămâne de văzut dacă socoteala din tabăra germană se va potrivi cu aceea de pe arena „Mineirao” din Belo Horizonte.