Cupa Mondială 2014: Argentina, Franța și Elveția confirmă, Nigeria salvează onoarea Africii!

iunie 26, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Lionel Messi a marcat două goluri senzaționale în poarta Nigeriei. Argentina își pune toate speranțele în el!

Lionel Messi a marcat două goluri senzaționale în poarta Nigeriei. Argentina își pune toate speranțele în el!

Argentina continuă să fie dependentă de Messi. Starul argentinian a fost artizanul unei victorii spectaculoase cu Nigeria (3-2), în grupa F, partidă în care a marcat două goluri. Africanii au pus și ei umărul la spectacol, tot cu o „dublă” (Musa), și-au salvat onoarea Africii calificându-se la braț cu Argentina în optimile de finală. În grupa E, ultimele rezultate au confirmat socotelile de la… tragerea la sorți. Franța și Elveția merg în „optimi”. „Cocoșii galici” au avut o echipă cu multe nume noi față de primele două jocuri. Cu Ecuadorul au ratat enorm dar au obținut remiza de parcurs (0-0), iar în faza următoare se pot gândi la victorie pentru că au un joc bun. Elveția a bătut la pas Hondurasul (3-0). Meci de pregătire pentru misiunea imposibilă din „optimi”, cu Argentina.

Argentina depinde de Messi, iar Messi începe să arate o formă de zile mari. Două goluri spectaculoase, cu Nigeria, care l-au propulsat în fruntea topului golgheterilor. „Pumele” au învins cu 3-2 o Nigerie care și-a vândut pielea destul de scump. „Dubla” lui Musa restabilise egalitatea la 2-2 însă africanii nu au mai avut suflu ca să țină de rezultat.
Una peste alta, Argentina și Nigeria au fost cele mai bune echipe din grupa F. Bosnia a bătut Iranul, cu 3-1, dar era prea târziu pentru calificare. O victorie în premieră la Cupa Mondială bună doar la… statistică.
Grupa E a confirmat ceea ce s-a dorit la tragerea la sorți: Franța și Elveția merg mai departe. O grupă ușoară pentru cele două selecționate din Europa. Cu Ecuador, Franța a rulat jucători noi și a ratat o sumedenie de ocazii, iar în final s-a ales cu o remiză albă (0-0). Suficient cât să câștige grupa și să scape în „optimi” de Argentina. „Cocoșii galici” vor da peste Nigeria.
Elveția nu a avut emoții cu Hondurasul. Victorie la scor de neprezentare, 3-0, locul 2 în grupa E, iar în optimile de finală o misiune aproape imposibilă cu Argentina lui Messi. La prima vedere. Elvețienii se simt excelent atunci când sunt cotați cu șansa a doua, iar pe cotraatac sunt letali. Un meci interesant, un meci de văzut!