Cupa Mondială 2014: Belgia evită Germania, Algeria scrie istorie, Portugalia s-a făcut de rușine!

iunie 27, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Islam Slimani a marcat golul egalizator cu Rusia care îi oferă Algeriei șansa unei revanșe istorice cu Germania. Nr. 13 i-a purtat noroc!

Islam Slimani a marcat golul egalizator cu Rusia care îi oferă Algeriei șansa unei revanșe istorice cu Germania. Nr. 13 i-a purtat noroc!

Belgia a evitat Germania în optimile de finală. Din două motive: a câștigat grupa H după 1-0 cu Coreea de Sud, iar Germania și-a respectat blazonul și a învins, la același scor, naționala Statelor Unite. Suficient și pentru nemți ca să termine pe primul loc în grupa G. Marile dezamăgiri sunt Rusia și Portugalia. Rușii au condus cu 1-0 Algeria, din minutul 6, dar nu au știut să țină de rezultat. Slimani e deja legendă cu golul din minutul 60, gol care duce Algeria în „optimi” pentru o confruntare de foc cu Germania. După 32 de ani, algerienii au ocazia revanșei pentru mizeria de la Mondialul din 1982. Algeria a învins atunci Germania, în grupe, producând o surpriză de proporții galactice. Drept „răsplată” nemții au făcut blat cu Austria pentru o victorie rușinoasă (1-0) care a calificat mai departe cele două reprezentative. După Rusia, Portugalia a dezamăgit și ea. La fel Cristiano Ronaldo. Victoria cu 2-1 în fața Ghanei este una amară, iar ambele selecționate sunt deja în avionul care le duce acasă.

Belgia a terminat meciurile din grupa H în stil de mare campioană: pe primul loc și cu punctaj maxim. Belgienii au controlat jocul cu Coreea de Sud în orice moment. Chiar și după eliminarea lui Defour (min. 45). Un 1-0 muncit deși golul lui Vertonghen s-a marcat dintr-o poziție suspectă de offside. Astfel, Belgia a evitat Germania în „optimi” unde va întâlni naționala SUA.
Algeria este surpriza grupei H. Africanii au trimis acasă Rusia lui Fabio Capello. Jocul italienesc etalat de ruși i-a costat scump. După 1-0, încă din minutul 6, Rusia a încercat să țină de rezultat. Era prea devreme și pe lângă asta nu a știut cum s-o facă bine. Gafa portarului Akinfeev, a nu știu câta la acest Mondial, a adus golul de 1-1 și a calificat Algeria mai departe. În „optimi”, cu Germania. Marea revanșă pentru mizeria din 1982. Atunci, Algeria era eliminată de la Cupa Mondială în urma unui blat de mahala între Germania și Austria (1-0).
Lumea tot vorbea despre primul blat din Brazilia însă Germania și Statele Unite au jucat totul pe teren. Felicitări. Nemții s-au impus cu 1-0, scor la care cei doi selecționeri, Joachim Low respectiv Jürgen Klinsmann, buni prieteni, și-au dus echipele în optimile de finală. Din grupa G au plecat acasă Portugalia și Ghana. O victorie palidă a lusitanilor în meciul direct, 2-1, care n-a ajutat pe nimeni. Cu un Cristiano Ronaldo banal și șters, Portugalia nu a contat în ecuația grupei. Cât despre Ghana, africanii au plătit scump indisciplina tactică și naivitatea cu care au tratat fazele importante.