Cupa Mondială 2014: Grecia se califică rușinos, Italia pleacă acasă, Costa Rica câștigă „grupa campioanelor”!

iunie 25, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Căpitanul Diego Godin (stânga) a marcat golul care a dus uruguayul în „optimi” și a trimis acasă Italia!

Căpitanul Diego Godin (stânga) a marcat golul care a dus Uruguayul în „optimi” și a trimis acasă Italia!

Cine ar fi crezut că bătrâna Grecie va ajunge să joace optimile de finală la Cupa Mondială din Brazilia? Și totuși s-a întâmplat însă într-o manieră scandaloasă. În ultimele secunde ale meciului cu Coasta de Fildeș, la scorul de 1-1, arbitrul ecuadorian Carlos Vera a inventat un penalty pentru greci care le-a adus locul 2 în grupa C și prezența în faza următoare. Rușine! În celălalt meci al grupei, Columbia a avut probleme doar o repriză cu Japonia, iar la final i-a surclasat pe asiatici: 4-1. Dramă în grupa D, „grupa campioanelor”. Uruguay a ajuns în „optimi” și a trimis Italia acasă. O Italie care avea și șansa egalului. „Celeștii” au fost salvați de golul lui Godin marcat spre finalul unei partide nebune. O grupă câștigată de Costa Rica, marea surpriză a Mondialului. Costaricanii au făcut 0-0 cu Anglia și merg mai departe după ce au pus cu botul pe labe trei campioane mondiale. Incredibil, iar în „optimi” vor juca cu Grecia. O șansă uriașă pentru Costa Rica de a intra definitiv în istoria fotbalului!

După joc, poate că Grecia merita calificarea. A deschis scorul prin Samaris și a avut trei bare. Coasta de Fildeș a egalat spre final, prin Bony, și părea să gestioneze bine finalul de meci însă la rampă a ieșit arbitrul Carlos Vera. Ecuadorianul a făcut cadou Greciei un penalty care a dus-o în optimile de finală. Zău că merită un concediu pe una dintre insulele grecești. 🙁 Asta ca să facem haz de necaz. Ce rușine!
Grupa C a fost câștigată de Columbia. Cu Japonia, sud-americanii au avut emoții doar o repriză. La pauză a fost 1-1 însă în cel de-al doilea mitan Columbia s-a dezlănțuit impunându-se cu 4-1. Suficient pentru o confruntare zonală cu Urguayul, în „optimi”.
Dublă surpriză în grupa C. Italia a fost eliminată de Uruguay deși avea și șansa egalului. Stilul italienilor de altă dată a rămas doar o simplă amintire. „Squadra azzurra” a clacat după eliminarea lui Marchisio (min. 59). Din acel moment „celeștii” au atacat cu toate liniile, iar pe final au dat lovitura prin căpitanul Godin. Un 1-0 care trimite Italia acasă la braț cu Anglia.
O Anglie ținută în șah de surpriza Costa Rica. Un 0-0 care a dus naționala Costa Rica pe locul 1 în grupa D oferindu-i șansa de a avea un adversar accesibil în „optimi”, Grecia. Istoria continuă pentru naționala din America Centrală!