Cupa Ligii – la alții, bună, la noi, ciumă?

ianuarie 30, 2017 in Cupa Ligii

În sezonul trecut, câștigătoarea Cupei Ligii „Adeplast” a primit 400.000 de euro. O căruță de bani !!!

„Ar trebui să se renunţe la Cupa Ligii „Adeplast”, pentru că nu are o consecinţă pe care să ţi-o doreşti nici sportivă, nici financiară.”, sună „recomandarea” președintelui FRF, domnul Răzvan Burleanu. Faptul că această competiție nu oferă câștigătoarei un loc în Europa League, deși ar trebui să-i ofere, nu este o motivație pentru anularea ei. Financiar, Cupa Ligii rămâne interesantă pentru că ajută cluburile cu sume destul de importante. Echipele eliminate în primul tur primesc cam zece mii de euro, sumă ce acoperă o mare parte din cheltuielile unui cantonament decent în Antalya. Câștigătoarea din sezonul trecut, Steaua, a încasat 400.000 de euro, sumă record pentru competițiile sportive din România. În loc să „recomande” desființarea Cupei Ligii, domnul Burleanu ar putea negocia cu LPF și includerea echipelor din Liga 2. Dacă Anglia, Franța, Portugalia și alte țări cu fotbal bun pot avea Cupa Ligii, la noi de ce nu se poate?

Ar crește interesul, s-ar putea oferi șanse la premii și pentru reprezentantele eșalonului secund. Acolo este loc în program. Ar fi nevoie de două echipe calificate din cele 20. Plus cele 14 din Liga 1 se fac 16. La fix pentru un tablou complet. Cred că domnul Burleanu asta ar trebui să susțină, plus un loc în Liga Europa pentru câștigătoare, nu renunțarea la Cupa Ligii !!! (http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/burleanu-cere-desfiintarea-unei-competitii-din-romania-ar-trebui-sa-se-renunte-la-ea-nu-produce-nicio-consecinta-16141610) 🙁
Unii invocă lipsa de interes a cluburilor pentru Cupa Ligii. Nu știu dacă este chiar așa. Până la urmă e treaba lor. În această competiție se pot folosi jucătorii care au bifat mai puține minute sau cei de perspectivă. Din câte știu media de vârstă a jucătorilor prezenți în meciurile Cupei Ligii este în scădere față de sezoanele precedente.
Banii oferiți participantelor nu sunt de lepădat. Echipele eliminate în primul tur primesc ceva de ordinul a 10.000 de euro net. Bani, nu glumă, pentru orice club. Se mai pune câteva mii și s-a rezolvat problema unui stagiu de pregătire în Antalya. Câștigătoarea din sezonul trecut a fost răsfățată cu 400.000 de euro. Chiar și pentru Steaua este o sumă mare. Nu mai vorbesc de sportul românesc, un astfel de premiu reprezentând un record intern. Sper să nu greșesc la statistică! 🙂
Câștigătoarea Cupei Ligii ar merita un loc în Europa League. Ar fi perfect pentru împlinirea totală a acestei competiții, iar Federația poate rezolva problema dacă vrea să ajute fotbalul. Astfel s-ar înăspri și lupta pentru podium în Liga 1. S-ar împușca doi iepuri deodată: bani pentru cluburi și performanță!
Deci, de ce nu Cupa Ligii? Unii construiesc, noi demolăm. Treviți-vă oameni buni că se alege praful de tot!