De la Alibec la băiatul lui Rivaldo

februarie 7, 2017 in Liga 1

Liga 1 are nevoie de jucători de valoare care să ridice nivelul competiției, nu să-l coboare!

Bătălie mare pentru play-off. Și nu numai. Liga 1 se zbate între certitudini și incertitudini. Alibec a arătat că are clasă și își merită banii. Păcat că l-au lăsat nervii și a încasat o eliminare aiurea după două cartonașe galbene. Dar e meserie și asta contează cel mai mult la un fotbalist. 🙂 Dinamo a renunțat la trei guri de foc, Gnohere, Rotariu și Lazăr. Efectul: a luat bătaie de la „puștii” lui Hagi. În locul lor, „câinii” încearcă să aducă nume. La ora când scriu, Rivaldinho, băiatul marelui Rivaldo, face vizita medicală. Ce mai contează… 🙁 În fotbalul nostru se preferă așa ceva. Dăm valorile autohtone pe te miri ce și de adus mai nimic. Doar nume din ligi inferioare. Din păcate, mediocritatea fotbalului reprezintă mediocritatea deciziilor și a investițiilor. Cu asta ne alegem că de rezultate de top nici pomeneală. Valabil pentru toți nu numai pentru Dinamo!

Criza din fotbalul românesc nu dă semne de redresare. Liga 1 continuă să exporte și puținele valori pe care le mai are. Cluburile, mai degrabă patronii, au nevoie de bani. Rapid. Vânzarea este pe primul plan, că după aia Dumnezeu cu mila. 🙁
Steaua continuă să meargă, cu mici derapaje, pe certitudini. Alibec avea clasă, Alibec și-a demonstrat valoarea și la Cluj. Când punea piciorul pe minge se vedea că știe ce are de făcut. Mai are de analizat partea comportamentală. Un jucător mare e provocat, e vizat de arbitri, iar scuza că i-au cedat nervii nu ține. Dar transferul este unul bun și aduce un plus în jocul „roș-albaștrilor”.
La polul opus e Dinamo. Frenezia de a vinde cu orice preț pare de neoprit. Gnohere, Rotariu și Vali Lazăr, marcatorii de meserie ai „câinilor”, au fost vânduți cu ochii închiși. Bani să iasă. La veniri multe incertitudini. Numele contează. Bawab, n-a convins la Steaua și cred că nu va rupe gura târgului nici la Dinamo. Claudiu Bumba are probleme cu plecarea din Israel. Claude Dielma are și el nume pompos că doar vine din Anglia, din Championschip.
La ora când scriu aceste rânduri un alt nume de nume, Rivaldinho, băiatul marelui Rivaldo care a jucat la Barcelona și Milan, face vizita medicală. Ciudat, primele vorbe trimise spre publicul din România sunt țepoase: „Din România îl știu pe Mutu, jucam cu el pe Play Station. Pe Hagi nu îl știu, doar pe Mutu” (http://www.sport.ro/liga-1/rivaldinho-a-ajuns-in-romania-si-a-facut-vizita-medicala-urmeaza-sa-semneze-cu-dinamo-in-cateva-ore-foto.html). Greșit din start. Dacă îl întreba pe taică-său afla repede cine a fost Hagi. Prin ce a spus și-a pus deja o piatră de gât. Dar e treaba lui.
Problema cu Rivaldinho este… valoarea. Pe trasnfermark.ro (http://www.transfermarkt.ro/rivaldinho/profil/spieler/313968) e cotat la 500.000 de euro dar omul vine din liga a doua, Serie B în Brazilia. Nicio garanție că are stofă de jucător mare. Doar nume frumos, marketing, declarații, de toate însă Liga 1 are nevoie de certitudini. Clare. Altfel moare încet și sigur!