Dinamo, o altă viață!

februarie 24, 2013 in Liga 1

Marius Alexe rămâne jucătorul nr. 1 de la Dinamo. „Dubla” cu Brașovul a rezolvat destinația celor trei puncte!

Marius Alexe rămâne jucătorul nr. 1 de la Dinamo. „Dubla” cu Brașovul a rezolvat destinația celor trei puncte!

Ceea ce bănuiam s-a întâmplat: antrenorul Cornel Țălnar a schimbat fața echipei. „Câinii” au dat semne că sunt ceva mai bine pregătiți din punct de vedere fizic, au jucat peste ce știam înainte de iarnă și au câștigat primul meci oficial, 2-1 cu Brașovul. Începutul e bun dar continuarea poate să fie tristă dacă acționarii clubului nu găsesc soluții de redresare financiară. Jucătorii nu pot rezista la infinit. Au și ei nervii lor. Altfel, victoria contra „stegarilor” aduce trei puncte mari. Dinamo nu arată rău și cred că poate mai mult. Urmează primul test adevărat: derby-ul cu Rapid. Și, poate, după el o altă viață. Cu bani?! 🙂

Dinamo s-a mișcat destul de bine. Joc bun contra Brașovului deși, pe final, victoria s-a conturat cu emoții. „Dubla” reușită de Alexe a rezolvat repede problema celor trei puncte chiar dacă exdinamovistul Păun i-a băgat pe elevii lui Țălnar în ședință. A fost omul decisiv la golul Brașovului și a mai avut o bară.
Alexe rămâne atacantul care ține în viață pe Dinamo. Sincer, mă mir că încă n-a plecat la o echipă de afară. Dacă va continua în aceeași notă la finalul sezonului își face bagajul ca să plece la un club important. Un astfel de jucător nu ai cum să-l ții doar cu vorbe și promisiuni!
Antrenorul Cornel Țălnar mai are de muncă. Jocul a fost peste ce știam că poate Dinamo însă au existat destule erori. Asta în condițiile în care „stegarii” au jucat cu un om în minus. Cam 50 de minute. Dacă era pe teren o echipă mai tare ca Brașovul lucrurile se încurcau rău de tot. Dar e timp pentru corecțiile de rigoare astfel încât Dinamo să spere la locul care o duce în Europa.
Începutul este bun. Pregătirile nu au fost în zadar însă e nevoie de liniște la echipă. Fără bani, oricât de multe intenții bune ar exista nu se pot obține rezultate de top. Orgoliile acționarilor dinamoviști trebuie să pălească în fața intereselor echipei.
Dacă la Dinamo este liniște în zona financiară echipa va putea să intre în luptă pentru locul 2. Altfel, prezența în competițiile europene va atârna de un fir de păr care se poate rupe în orice moment. Și ar fi păcat de muncă!