Insolvența face… diferența!

februarie 23, 2013 in Liga 1

Antrenorul Marian Rada a reușit să formeze o echipă competitivă care să lupte pentru culorile alb-vișinii. Victoria de la Iași este un început frumos!

Antrenorul Marian Rada a pus pe picioare o echipă competitivă care să lupte pentru culorile alb-vișinii. Victoria de la Iași este un început frumos!

Măcinat de problemele financiare, Rapidulețul încearcă să rămână pe șine ca să nu deraieze. Insolvența a pus pe goană jucătorii cu salarii mari, a contractat veniturile celor rămași să lupte și i-a adus la echipa mare pe tinerii care își rupeau picioarele pe terenurile de doi lei din Liga 3. Antrenorul Marian Rada, un rapidist pur-sânge, a declanșat revoluția alb-vișinie tocmai în Spania. Cu tineri care vor să ajungă în fotbalul mare. Și dacă unii cântau prohodul Rapidului, Rada a încropit o formație competitivă care s-a întors de la Iași cu trei puncte uriașe. Datorită și lui „Pancone”, cel cu experiența, care a jucat din suflet în orașul său natal deși doctorul îl aștepta, după meci, cu rețeta pentru răceală. Rapidul ne-a demonstrat, live, cum insolvența face… diferența!

Cu Daniel Pancu pe post de tată și mamă pentru mai tinerii fotbaliști ai Rapidului, „alb-vișiniii” au plecat de la Iași cu toate punctele-n tren. Muncite. Că a fost autogolul lui Crețu din primele minute, că elevii lui Liviu Ciobotariu au dominat meciul, că nu știu ce și nu știu cum, asta contează mai puțin. Pe tabelă era scris 0-1, iar Rapid a luat toate punctele.
Am mai spus-o și o repet: soluția cu Marian Rada antrenor principal este cea mai înțeleaptă decizie pe care a luat-o patronul George Copos în ultimii ani. Un rapidist prin definiție, Rada a fost mereu umbrela de vreme rea a giuleștenilor. De data asta este un pic altfel și puțin mai mult, Rada fiind chemat să salveze locomotiva de la deraiere din cauza insolvenței în care a intrat clubul.
Se pare că a reușit. Rada a plecat cu lotul lărgit în Spania, departe de ochii presei, fără jucătorii cu fițe și salarii mari. În plus, i-a adus la echipa mare pe tinerii de perpectivă care activau la formația secundă ]n cea dea treia divizie. Pregătirea a fost reușită, iar formația care s-a născut este una competitivă. Cu bani puțini, așa cum îi place domnului Copos! 🙂
Uite că și insolvența are părțile ei bune. Cel puțin în fotbal. Face curățenie în ograda proprie și capacitează valori nebănuite și neștiute. Plus că scoate în evidență adevăratele caractere. Cum este Pancu, omul pentru care Rapid înseamnă casă și masă. Să sune sirena, Rapidul prinde viteză!