Ziua „Regelui”!

februarie 5, 2016 in Special

Gică Hagi sau bucuria de a juca fotbal. Un fotbalist care a muncit mereu pentru același țel: să fie CEL MAI BUN!

Gică Hagi sau bucuria de a juca fotbal. Un fotbalist care a muncit mereu pentru același țel: să fie CEL MAI BUN!

Astăzi e ziua lui Gică Hagi. „Regele” pune la socoteală 51 de ani. Oricine are legătură cu fenomenul fotbal nu poate sări peste acest eveniment. Am avut șansa să urmăresc cariera acestui jucător fabuos. La început ca suporter, apoi ca editorialist, comentator, realizator de emisiuni radio-tv sau publicist. Hagi a avut un talent nativ pe care l–a șefuit cu muncă și modestie. Echipa națională i-a fost sfântă. La fel și astăzi. Totul din dragoste de fotbal. Și-a construit o echipă, Viitorul, după chipul, asemănarea și țelul său. Hagi vrea să (re)dea fotbalului satisfacțiile pe care i le-a oferit acest sport. Un nume care deja este legendă. Un model pentru tinerii fotbaliști de astăzi care pun mai presus de valoarea proprie ifosele de vedetă. Gică Hagi a respectat fotbalul, iar fotbalul i-a oferit totul. La mulți ani, Hagi!

Dacă în țara asta vom căuta un om care poate spune orice despre fotbal acela este Gică Hagi. Și asta pentru că a trăit tot ceea ce putea trăi în cel mai tumultos sport de pe planetă. A muncit pe brânci la juniori, a respectat orice convocare la echipa națională, a pus Supercupa Europei în vitrina Stelei (1986) și a jucat la două dintre cele mai tari cluburi de fotbal ale lumii, FC Barcelona și Real Madrid.
Hagi a fost și este iubit de oameni pentru că a stat mereu aproape de ei. A salutat atunci când era chemat de galerii, a dat interviuri pentru toată lumea, a făcut spectacol pentru tribune și a dat totul pentru echipa la care a jucat. Sigur, Hagi este unul dintre cei mai iubiți jucători din istoria fotbalului românesc!
De apreciat că „Regele” dă înapoi fotbalului ceea ce a primit dea lungul carierei. Când s-a apucat de proiectul academiei mulți „specialiști” l-au cam luat la mișto. Uite că de acolo ies fotbaliști pe bandă rulantă, iar Viitorul poate da marea lovitură a sezonului dacă va câștiga titlul de campioană.
Fotbalul românesc duce dorul fotbalistului Hagi. De când s-a retras Hagi naționala nu a mai avut un asemenea nr. 10. Doar Mutu ne-a mai adus aminte de „Rege” însă la câte trăsnăi a făcut nu cred că trebuie insistat. Hagi a fost unic pentru că a muncit ca să fie unic. Un jucător pentru care fotbalul a reprezentat un fel de religie.
Anii au trecut dar jocul lui Gică Hagi a rămas pentru eternitate. La 51 de ani îi dorim sănătate, fericire și să fie la fel cum a fost toată cariera: CAMPION !!!