Simona Halep, ALTFEL!

februarie 9, 2016 in Tenis

 

Simona-Halep22-300x182

Simona Halep ne-a demonstrat că știe să joace tenis și cu… inima. Nu a eliminat Cehia dar a câștigat respectul milioanelor de români.

Simona Halep ne-a demonstrat că îi pasă de ceea ce se spune despre ea. Mai mult bolnavă decât în formă, „Simo” a avut un început de an destul de slab. După eliminarea rușinoasă de la Australian Open, Simona a ținut să ne arate că are caracter și a ales să joace contra Cehiei pentru calificarea în semifinalele FED Cup. Primul meci l-a pierdut, pe al doilea l-a câștigat. Victoria în fața Petrei Kvitova a obținut-o în condiții extreme, dramatice: „I-au apărut mai multe bășici la degetele de la picioare după meciul cu Pliskova”, a declarat George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, la Prosport LIVE. Simona Halep și-a făcut datoria chiar dacă echipa României a ratat calificarea. Ea este fata pe care ne-o dorim, iar dacă se va pune la punct fizic și mental are toate șansele să ajungă nr. 1!

Nu am ezitat s-o critic pe Simona Halep după prestația de la Australian Open. Și nu numai. O jucătoare ca ea trebuie să-și aleagă pașii cu mare atenție. Dacă nu era ok fizic și mental atunci nu trebuia să participe într-o competiție de Grand Slam. Că așa a părăsit turneul pe ușa din dos. :(
Urma meciul cu Cehia din „sferturile” FED Cup. S-a vorbit că Simona nu va juca urmând să facă o operație de deviație de sept. Zvonistica, știrile și comentariile au luat amploare. Iubitorii de tenis nu au înțeles de ce Simona a jucat cu probleme de sănătate la Internaționalele Australiei, iar când a venit vorba de România și-a programat o operație care putea să mai aștepte ?!
Nu s-a întâmplat asta. Simona Halep a renunțat la operație și a jucat cu inima pentru România în sferturile de finală ale FED Cup. Primul meci l-a pierdut, 7-6 (4), 4-6, 2-6 cu Karolina Pliskova, dar l-a câștigat pe următorul, 6-4, 3-6, 6-3 cu Petra Kvitova. În condiții de mare surmenaj fizic și psihic. Cu bășici la picioare după primul joc. O probă de dăruire cum n-am mai văzut de mult la Simona.
Aici este cheia viitorului. Dacă Simona Halep va reuși să ajungă la potențial maxim fizic și mental atunci poate bate pe oricine din lume. Acesta este adevărul. La Cluj am văzut o Simona Halep… ALTFEL. Și asta e bine!