Pariurile, cancerul fotbalului!

februarie 10, 2016 in Special

Pariurile, o boală mondială care a împânzit şi România!

Pariurile, o boală mondială care a împânzit şi România!

Înainte de ’89 exista „Cooperativa”. Acolo se făceau bani negri din fotbal. Principiul era simplu: fiecare echipă își câștiga meciul de acasă. Vremurile s-au dus dar au venit altele. Astăzi banii se fac online, iar „băieții deștepți” și-au deschis conturi la marile case de pariuri. Online, ca să nu-i vadă lumea la ghișeu. 🙂 La agenție, când e cazul, ajung doar „emisarii” ca să ridice câștigurile. În ultimii ani, fenomenul a luat amploare după ce în alte țări achetele pe seama meciurilor blătuite la pariuri sunt în toi. Au existat rezultate ciudate, s-au înregistrat jocuri stranii, iar cineva a făcut averi din acest nou „sport național”: pariul cu pont. Că altfel e greu să faci bani. Scandalul în care este implicat antrenorul Marius Șumudică este semnalul că „Dosarul Pariurilor” e gata să explodeze în orice moment!

Din pariuri se câștigă bani frumoși atunci când există informații. În termeni de specialitate, „ponturi”. Altfel n-ar ieși fum fără foc. Lumea vorbește, mass-media comentează intens, autoritățile din fotbal amenință cu sancțiuni dure pentru cei găsiți vinovați dar nimic concret. 🙁
Pe anumite meciuri se pariază sume mari dar numele mari, cu greutate, sunt greu de găsit. Pe online nu bate la ochi decât identitatea. Marius Șumudică este în centrul unui scandal mediatic pe această temă. Dacă e adevărat ce s-a comentat și s-a scris despre el atunci a fost unul dintre naivi. Putea juca pe un alt nume și cu un alt cont de card. Probabil că alții, mai șmecheri, o fac de zor și vor rămâne mult timp în umbra bănuielilor.
La agenție e altă treabă. Lumea vorbește despre trepăduși puși să depună pariurile, iar apoi tot ei ridică câștigul gras. Depun sume mici, în mai multe locuri, ca să nu bată la ochi. Și câștigă că au ponturi. Destinatarii banilor sunt cei care trebuie căutați. Sunt zvonuri care tot circulă de ani și ani că altfel n-ar ieși fum fără foc.
Pariurile au ajuns cancerul fotbalului. Câtă vreme numele marilor case tronează semeț pe tricourile de joc ale unor echipe de renume ce mai putem comenta? Că vrem s-au nu, s-a creat o industrie care produce bani din rezultate mincinoase. Foarte puțini sunt prinși, iar „nevinovații” profită la greu de naivitatea celor care cred în fair-play!