Gavrilă Maximilian, campionul de la „181”!

februarie 4, 2016 in Handbal

Profesorul Gavrilă Maximilian, o viață pentru o idee: handbalul!

Profesorul Gavrilă Maximilian, o viață pentru o idee: handbalul!

Îl cunosc de ani buni și îmi place să-i spun „domn’ profesor”. Din respect pentru meseria de antrenor și pentru tot ceea ce a realizat în handbalul feminin. Profesorul Gavrilă Maximilian chiar este un meseriaș. A construit un club care în ultimii șapte ani a adunat peste 10 titluri naționale la junioare. Mii de ore de muncă alături de soția sa, doamna Lili, totul din dragoste de handbal. A oferit și oferă acestui sport talente pe bandă rulantă. Fiica sa, Maria Gavrilă (SCM Craiova), este de departe cea mai valoroasă jucătoare formată la ACS Școala 181 SSP București. Lista poate continua cu multe nume importante pe care le găsiți mai jos. Profesorul Gavrilă Maximilian nu vrea decât PERFORMANȚĂ. Nu se lasă bătut, iar în sezonul ăsta țintește titlul național la junioare I. Astăzi, e ziua campionului de la clubul cu nume de școală. Îmlinește 62 de ani. La mulți ani, domn’ profesor Gavrilă!

„E greu să lucrezi cu Gavrilă!”. Mereu îmi spune asta după un meci, după un antrenament, după o încercare. Dar zâmbind. 🙂 Vrea să facă doar performanță și uneori poate vrea prea mult. Cine nu își propune obiective îndrăznețe nu se alege cu mare lucru. Profesorul Gavrilă a făcut asta la clubul ACS Școala 181 SSP București și, în ultimii șapte ani, a adunat peste 10 titluri naționale la diferite categorii de vârstă rezervate junioarelor.
Nu singur. Împreună cu familia atât de dragă lui. Fiica sa, Maria Gavrilă, are un talent nativ pentru handbal. Nu întâmplător joacă în Liga Națională, la SCM Craiova. Cu certitudine, Maria Gavrilă este cel mai valoroasă jucătoare formată la „181”. Doamna Lili Gavrilă, fostă jucătoare importantă de prima divizie, a fost mamă, soție și antrenoare. Fetele o iubesc și îi simt lipsa atunci când nu are timp să ajungă la antrenament. Dar o prețuiesc pentru că și ea este o meseriașă sută la sută.
Lista cu valorile formate la ACS Școala 181 SSP București poate continua: Mădălina Maria Zamfirescu (HC Dunărea Brăila), Andreea Chiricuță (CSM Ploiești), Andrada Juncu, Dăscălete Raluca (CSM Unirea Slobozia), Adina Grigoraș (Știința București), Cioca Angela (Bad Wildungen – Liga Profesionistă din Germania), Stroe Marina (Liga Profesionistă din Spania), Banciu Alexandra și Badea Alexandra (componente ale lotului național Under 17), Vârvoreanu Mădălina (componentă a lotului național Under 16), Neacșu Irina (se pregătește la Centrului de Excelență de la Rm. Vâlcea, componentă a lotului național U15), Roșca Izabela (campioană mondială Macedonia 2014, transferată la Corona Brașov), Abed Kader Dana (CSM Cetate Devatrans) etc. Toate sunt CAMPIOANE!
Astăzi e ziua lui domn’ profesor Gavrilă. Pune la socoteală al 62-lea trandafir. Un om care și-a închinat viața pentru două lucruri mărețe: familia și handbalul. El este CAMPIONUL DE LA „181”!