Visul continua…

decembrie 14, 2010 in Handbal

Handbalistele „tricolore” au zdrobit Croatia, cu 31-22, insa meciul a fost infinit mai greu decat o arata scorul final. Dupa ce a pierdut-o pe Cristina Varzaru, care s-a accidentat in meciul cu Serbia, nationala Romaniei a ramas si fara cel mai bun portar, Paula Ungureanu. Dar visul contiua. In aceasta seara, de la ora 17:45, trebuie sa batem Muntenegru. Hai Romania!

Ca si la Europenele din 2008, lui Paula Ungureanu i-a fugit genunchiul si va rata urmatoarele meciuri care sunt decisive. Tipetele de durere ale Paulei, la fel ca ale unei pasari care zboara si este lovita de alice, s-au auzit in toata sala din Heming (Danemarca). Doar o minune Dumnezeiasca mai poate schimba ceva in bine. Spectatorii prezenti in „MCH Arena” au fost impresionati si ravasiti de minutele de groaza traite de Paula, iar la iesirea de pe teren au aplaudat-o la scena deschisa.
Sirul accidentarilor parca nu se mai termina: Farcau, Amariei, Varzaru, iar acum Paula Ungureanu. Inca nu am ajuns in semifinale insa pretul platit de nationala lui Radu Voina este imens. Practic, in lupta cu marile forte ale handbalului european vom juca fara cateva piese de baza ale angrenajului pus la punct de Voina. Din aceasta perspectiva sau mai bine zis de acum incolo trebuie sa fim rezervati in pronosticuri.
Am castigat cu emotii meciul cu croatele chiar daca, la final, diferenta a fost de noua goluri. Nu a existat atac al fetelor noastre fara a fi lovite de adversare. Faptul ca Romania a reusit sa treaca de Serbia si Croatia, echipe asemanatoare ca stil de joc, reprezinta un atu major inaintea confruntarii decisive, din aceasta seara, cu reprezentativa Muntenegrului. Daca vom reusi sa blocam jocul Bojanei Popovic, autoarea a sase goluri in meciul cu Spania, chiar avem sanse. Daca nu… vom vedea diseara.
Conduse de excelenta Cristina Neagu, „tricolorele” au valoare si tupeu ca sa bata Muntenegru. Ele trebuie sa gandeasca pozitiv, sa nu se mai grabeasca atunci cand au sansa de a se desprinde pe tabela de marcaj, sa nu se pripeasca cand au un om in plus si sa speculeze orice sansa de gol. Hai fetelor, invingeti Muntenegru!