Frumoasele de pe semicerc, in semifinale!

decembrie 15, 2010 in Handbal

Incredibil, dar adevarat! Romania s-a calificat in semifinalele Campionatului European! Fetele noastre au invins una dintre cele mai valoroase formatii ale competitiei, Muntenegru. Performanta este uriasa, Muntenegru fiind a treia echipa ex-iugoslava, dupa Serbia si Croatia, pe care „tricolorele” o trimit acasa. Romania nu mai poate pierde locul secund in grupa principala si calificarea in penultimul act al Europenelor. Jos palaria fetelor pentru ceea ce ati realizat pana acum dar puteti si mai mult!

Tare greu meciul cu Muntenegru dar senzational. Cred ca la partidele nationalei feminine de handbal ar trebui sa stam cu calmantele langa noi deoarece tensiunea este greu de suportat. Asa cum am anticipat, blocarea Bojanei Popovic a fost cheia partidei. Popovic a fost partial anihilata, iar Cristina Neagu a marcat 11 goluri devenind nu numai golgetera competitiei dar si cea mai buna pasatoare. Ne-a uimit prestatia Talidei Tolnai. Portarul nationalei a incheiat meciul cu un procentaj senzational, de 50 la suta. Talida a aparat 21 din cele 42 de aruncari ale adversarelor. Un 23-21 pentru istorie…
Succesul rasunator al Spaniei in fata Rusiei, cu 30-22, ne-a vizat pasapoartele pentru prezenta in semifinale. Practic, meciul cu Rusia, programat maine, de la ora 17:45, nu mai conteaza decat la palmares. Dupa cum arata situatia in cele doua grupe principale, Romania poate ramane singura echipa de pe continent care ajunge la „balul nordului” alaturi de Danemarca si, foarte probabil, Norvegia si Suedia. Asta daca nu apare vreo surpriza de mari proportii in partida Olanda-Norvegia.
De ce ne-am teme de Norvegia? Poate doar ca este tara organizatoare, iar arbitri au tentatia de a nu supara gazdele. Altfel, sa nu uitam ca in urma cu doua luni, in finala Cupei Mondiale, am batut Norvegia cu 24-23. Oricum, este clar ca aceste Europene au devenit o afacere in familie, Danemarca, Norvegia si Suedia vizand ocuparea podiumului.
Romania ajunge in semifinalele Campionatului European de handbal feminin. Un exemplu de daruire si responsabilitate pentru toata lumea sportului romanesc. Acest subiect ar trebui sa tina, multe zile, prima pagina a ziarelor si pozitia de lider in prime time in cazul posturilor de televiziune si radio. Din pacate, noi romanii nu prea stim sa ne pretuim valorile. Decat sa facem misto… Asta da. Aici suntem asi!
Calificarea in semifinale inseamna ca Romania a ajuns intre primele patru tari din Europa la acest sport. In ce domenii mai suntem la fel de competitivi pe plan european?