Aripi de zapada

decembrie 13, 2010 in Handbal

La Aalborg (Danemarca), al patrulea oras ca marime dupa Copenhaga, a renascut visul la o medalie europeana pentru nationala feminina de handbal. Dupa meciul de cosmar cu danezele, elevele lui Radu Voina au spulberat, sambata, reprezentativa Serbiei cu un incredibil 40-28. Asadar, Romania este in grupa principala I unde va da peste Croatia, chiar in aceasta seara, Muntenegru (maine) si Rusia (joi).

Datorita infrangerii suferite in fata Danemarcei, Romania ajunge cu doar doua puncte in grupele principale. Obsesia meciului cu danezele revine enervant in prim-plan ori de cate ori incercam sa facem socoteli. Nu pot uita ca am avut 17-15 in debutul celei dea doua reprize pentru ca apoi, in 10 minute de uluiala si panica, sa se rastoarne totul la 17-23.
Trecand peste carentele pregatirii psihologice, care sunt evidente si de care fetele noastre nu vor scapa prea curand, „tricolorele” au motive sa spere la mai mult. Chiar si fara capitanul Cristina Varzaru, accidentata in meciul cu Serbia, indisponibila pentru cel putin doua luni.
In grupa principala I dam peste Croatia, in aceasta seara, de la ora 19:45. O formatie capabila oricand de mari surprize insa, in mod normal, Romania poate castiga meciul. Maine, o incercare de zile mari: Muntenegru (ora 17:45). O selectionata care si-a propus, nici mai mult nici mai putin, castigarea Campionatului European. Apoi vom finaliza cursa spre semifinale contra Rusiei, joi seara (ora 17:45). Un meci foarte greu desi, in ultimul timp, Rusia nu a mai avut rezultatele de altadata.
Asadar, emotii si sperante amestecate cu frigul si zapada din Danemarca si Norvegia. Romania are insa „aripi de zapada” dupa victoria cu Serbia. O echipa frumoasa care poate juca, sunt convins de asta, cu mult peste ce a aratat contra sarboaicelor. Acolo, departe de tara, visul unei nopti de… iarna este TITLUL CONTINENTAL. Hai Romania!