Vin turcii!

septembrie 8, 2013 in CM 2014 - Brazilia

Fatih Terim știe să-și motiveze jucătorii ca nimeni altul. La București va fi obligat să atace, să riște. Un ușor avantaj pentru „tricolori”!

Fatih Terim știe să-și motiveze jucătorii ca nimeni altul. La București va fi obligat să atace, să riște. Un ușor avantaj pentru „tricolori”!

Nu este o replică dintr-un film istoric. Chiar vin turcii la București unde își joacă ultima șansă de calificare la barajul pentru Mondialul de anul viitor. O Turcie cu marele Fatih Terim pe banca tehnică. Dar oricât de mare este „Împăratul” nu cred că poate transforma peste noapte jocul naționalei turce. „Tricolorii” sunt motivați, au continuitate, iar selecționerul Victor Pițurcă i-a motivat așa cum trebuie. Sigur vor fi mai mulți suporteri turci decât a avut Ungaria. Mă aștept la cifre importante în tribunele „Arenei Naționale”. Poate chiar 10.000 de „ieniceri” că dacă-i aduni de la toate shaormeriile din România sunt și mai mulți. Oricum, naționala României va avea cel puțin 40.000 de spectatori care vor împinge echipa de la spate către barajul decisiv pentru Rio de Janeiro. Important este ca „tricolorii” să joace cu calm, inteligență și să pună… suflet!

Turcia lui Fatih Terim vine la București ca să se agațe de ultima șansă pentru baraj. „Împăratul” este un antrenor versat care știe bine cum să joace partidele cu miză mare. Presiunea este pe umerii turcilor și măcar din această perspectivă naționala României are un ușor avantaj.
La rândul său, selecționerul Victor Pițurcă ne-a demonstrat că poate să pregătească echipa ca să joace la rezultat. Nu floricele, nu dantelării, nimic pentru decor. Doar punct sau puncte. Cu Ungaria i-au ieșit aproape toate mutările și ideile. Cu Turcia va fi un pic mai greu dar sunt șanse mari să trăim o noapte, la fel de frumoasă, cum a fost cea de după 3-0 cu ungurii.
Modificări? Cu certitudine. Probabil că supergolul reușit de Cristi Tănase în poarta Ungariei îl va recomanda titular cu Turcia. „Tase” face foarte bine și faza defensivă unde va fi mai mult de muncă decât a fost cu maghiarii. Cine îl va înlocui pe Alex Bourceanu? Cel mai sigur de titularizare este Hoban care a jucat, nu întâmplător, în finalul partidei cu Ungaria.
Altfel nu cred că mai este nevoie de alte schimbări. Doar la tactică. Dacă intră Tănase trece Maxim în centru. La fel cum au făcut-o contra Ungariei, „tricolorii” trebuie să dea totul pentru victorie. Vor avea în față o echipă bună, dârză și disperată să câștige cele trei puncte. Aici trebuie căutat secretul victoriei! 🙂