Bateți Turcia! Altfel ajungeți la mâna… Olandei!

septembrie 9, 2013 in CM 2014 - Brazilia

„Tricolorii” vor face totul pentru victorie. Suporterii echipei naționale știu asta și vor fi alături de ei în meciul cu Turc ia. Hai România!

„Tricolorii” vor face totul pentru victorie. Suporterii echipei naționale știu asta și vor fi alături de ei în meciul cu Turcia. Hai România!

Apelul Federației la suporteri a dat roade. Of, de când spun acest lucru! Fanii au luat cu asalt casele de bilete. Sigur vom avea o atmosferă de zile mari pe „Arena Națională”. E musai ca România să bată și să ajungă la baraj. În ultimele două runde ale grupei D, batavii vor juca cu Ungaria, acasă, și Turcia, în deplasare. Rivalele României. În 1986, naționala a ratat Mondialul pentru că, în ultimul joc, Anglia și Irlanda de Nord au căzut la pace, 0-0. Dacă pierdem cu turcii totul se joacă în Turcia-Olanda. Să nu cădem în păcatul de a crede că olandezii sunt pionierii fair-play-ului că vom plânge de mama focului. Selecționerul Victor Pițurcă știe ce are de făcut, iar Turcia este o echipă bună dar nu una de speriat. Așa că, dragi „tricolori”, bateți Turcia că altfel ajungeți la mâna Olandei!

Ciudat program în grupa D. Pe cât de simplu pe atât de complicat. Cum-necum, adversarele României pentru accesul la baraj, Turcia și Ungaria, vor întâlni în ultimele etape liderul la zi, Olanda. Batavii nu au de ce să se streseze și vor testa jucătorii tineri, de perspectivă, sau pe cei care au evoluat mai puțin. E riscant să depindem de alte rezultate mai ales că Olanda își caută deja hotelul unde va sta în Brazilia.
În istoria echipei naționale au existat momente triste în care alții au decis dacă avem valoare sau nu. Marți seară, cu Turcia, este suficient și un egal. Urmează jocurile cu Andora (11 octombrie, deplasare) și Estonia (15 octombrie, acasă) care, în mod normal, n-ar trebui să fie o povară. Sincer, mi-e mai frică de jocul cu estonienii decât de confruntarea cu turcii lui Terim!
România poate ajunge la baraj acum, nu peste o lună. Victoria cu Ungaria, una de suflet, le-a dat aripi „tricolorilor”. Ultimele informații spun că Tănase va juca titular, iar Bogdan Stancu va trece în centrul liniei mediene. Hoban în locul lui Bourceanu? Probabil. Știe Piți ce face. Ne-a demonstrat asta cu ungurii.
Sunt adeptul strategiei de a nu ataca Turcia cu orice preț. Dar nici să ne apărăm din primul minut cu gândul la 0-0. Ei sunt disperați după cele trei puncte, nu noi. Cu fiecare fază jucată turcii vor risca și mai mult, iar „tricolorii” pot lovi decisiv pe contraatac. Să nu uităm că un egal ne ține în cărți pentru baraj, iar o victorie poate rezolva această problemă.
Sper ca România să joace inteligent și să ia toate punctele. „Tricolorii” trebuie să evite „mila” Olandei. Suporterii să aibe răbdare și să-i încurajeze tot timpul. Minut de minut pentru că în jocul cu Turcia vor exista mai multe momente complicate decât în cel cu Ungaria.
Echipa probabilă: Tătăruşanu – Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ – Hoban, Pintilii – Torje, B. Stancu, Tănase – Marica:
România – Turcia, marți seară, ora 21:00, în direct la Antena 1!