Victorie cu gust… Grozav!

octombrie 13, 2012 in CM 2014 - Brazilia

Torje, Raţ, Grozav, Marica şi colegii lor rescriu istoria echipei naţionale. Sub comanda lui Piţurcă, un antrenor care ştie ce vrea. Bravo lor!

Selecţionerul Victor Piţurcă a mai inventat o echipă naţională. Un grup care se strânge în jurul unor lideri noi precum Marica. Şi cu tineri de ispravă ca Grozav, Torje sau Chipciu. Criticile care l-au vizat pe Piţurcă nu mai fac nici măcar două parale. Unii strâbă din nas şi spun că am jucat precaut, iar pe final cu frică. Aşa o fi dar hai să ne uităm pe tabelă. „Tricolorii” au câştigat cu 1-0, au adunat nouă puncte din nouă şi sunt liderii grupei D. Piţi, deşi n-a spus-o, a vrut mult din acest meci. Şi s-a ales cu mult. Dar să nu-i mai laudăm că li se urcă la cap. Marţi, vine Olanda şi e păcat să nu continuăm cu ceva pozitiv. Până atunci savurăm o victorie cu gust… Grozav!

I-am lăsat pe turci să facă cam ce vor, iar când se apropiau de poarta lui Tătăruşanu îi lua în primire Bourceanu şi Pintilii. Când mingea trecea de ei apărea imperialul Goian, susţinut de Chiricheş. În benzi, Tamaş şi Raţ au făcut legea. În ofensivă am lovit pe contraatac. Pintilii, excelent şi la naţională, a inventat o pasă genială la Grozav care în stil de mare atacant a sancţionat ieşirea haotică a portarului Volkan.
Selecţionerul Victor Piţurcă a format o nouă echipă, un nou grup. La fel cum a făcut-o şi în mandatele precedente. Cu lideri noi, gen Marica. Cu jucători gata să moară pe teren, gen Bourceanu. Cu caractere puternice, gen Torje. Pentru fiecare jucător putem găsi un atu. Piţi i-a nimerit deşi au fost şi vor mai exista numeroase discuţii pe seama selecţiei. Am mai spus-o de „n” ori: selecţionerul face legea şi el răspunde de rezultate. Şi cu asta chiar punct pe subiectul ăsta. Cel puţin până după meciul cu batavii.
Un 1-0 la Istanbul care dă aripi noii echipe naţionale. Scriam ieri că „tricolorii” aveau nevoie de curaj. Şi l-au avut. Ştiam că Piţi va inventa ceva şi a făcut-o. Ideea cu Grozav a mers. Poate mai găseşte ceva şi cu Olanda. E clar, omul ăsta are noroc dar şi inspiraţie. Fără acestea este greu să dai marea lovitură. România a arătat ca o echipă puternică şi dacă „tricolorii” o ţin tot aşa vor avea parte de multe nopţi frumoase.
Victor Piţurcă rescrie istoria echipei naţionale. Dacă şeful său, Mircea Sandu, fixase ca obiectiv un punct din şase pentru „dubla” cu Turcia şi Olanda, Piţi vrea tot caimacul. A văzut că se poate. Şi totuşi România nu a arătat tot ce poate. Asta e senzaţia cu care am rămas după jocul cu turcii. Un meci în care le-am fost superiori în fiecare zonă a terenului.
Una peste alta, a fost seara lui Victor Piţurcă. El a gândit totul şi i-a ieşit. Un rezultat uriaş, o opţiune serioasă pentru calificare. Nea Piţi, jos pălăria! Grozavule, eşti mare! Băieţi, aţi dovedit că aveţi caracter!