Un fotbal cu doi președinți?

aprilie 19, 2018 in FRF

De reținut: „Dacă nu riști, nu vei fi învins niciodată. Dar nici nu vei câștiga niciodată.” – Richard Nixon (al 37-lea președinte al Statelor Unite)

„Deși nu a fost un fleac, i-am ciuruit!“. Sunt primele cuvinte rostite de Răzvan Burleanu după realegerea în funcția de șef al Federației. Parcă am mai auzit fraza asta în urmă cu ceva ani și s-a ales praful de tot. La câțiva metri, în fața lui Burleanu, nume de legendă ale fotbalului românesc: Lupescu, Chivu și Lucescu. Așa au vrut electorii, așa au vrut AJF-urile, fotbalul feminin, fotbalul în sală… Votul popular, al iubitorilor de fotbal, a fost altul, categoric de partea „Kaiserului”. Aici se află fotbalul. Vrem, nu vrem, cam are doi președinți. Cum viața bate mereu filmul de rămas a rămas doar cel ștampilat de electori. În timp ce pe ușa „Casei Fotbalului” plecau acasă sfertul de finală al Mondialului ’94, un câștigător de Liga Campionilor și cel mai valoros antrenor din istoria României. Două lumi s-au despărțit probabil ireconciliabil. Ce mai este de zis? Așteptăm calificările la europene și mondiale! 🙂

Despre vot nu sunt multe de spus. Cu 66%, Răzvan Burleanu a zdrobit opoziția. Același procent l-a scos și în urmă cu patru ani. Axioma că un președinte în funcție este greu de învins rămâne valabilă. Mai ales în fotbal. Așa au vrut „oamenii de fotbal”, asta s-a întâmplat!
Ionuț Lupescu rămâne însă cu votul popular. Conform www.gsp.ro, Lupescu are 55,4%, Burleanu doar 10%, iar Pușcaș 8%. Un vot covârșitor în favoarea „Kaiserului”. Un vot care adună respectul iubitorilor de fotbal pentru performanțele și competența sa. Un vot pentru „Generația de Aur”, un vot pentru o altă stare de spirit în fotbal.
(http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/ce-s-ar-intampla-daca-ar-vota-toti-romanii-rezultat-covarsitor-in-sondajul-realizat-inaintea-alegerilor-de-la-federatie-537463.html)
Aplauzele frenetice și uralele de după realegerea lui Burleanu au transmis mesajul că va fi bine. Oare? În aceste condiții nu trebuie decât să așteptăm performanțele, singurul criteriu de evaluare corectă a fotbalului. Până acum au cam lipsit, să vedem ce urmează!