Lupescu, competență și performanță!

aprilie 17, 2018 in FRF

Ionuț Lupescu – din nou pentru România!

Fotbalul este o stare de spirit. Fotbalul nu este un srl sau o multinațională în care balanța contabilă reprezintă principala performanță. Fotbalul implică pasiune, intuiție, dragoste, sacrificii dar mai ales pricepere. Dacă n-ai dat cu șutul în minge nu îl poți înțelege. Fotbalul se măsoară prin victorii, nu prin statistici contabile sau extrase de cont. Poți avea milioane de euro în cont dar pe teren să fii ciuca bătăilor. Lumea simte că este momentul unei schimbări la Casa Fotbalului. Din păcate, nu votează suporterii. Dacă ar fi după ei, Ionuț Lupescu devenea președinte înainte să-și fi depus candidatura. 🙂 Votează delegații. Cine are hârtie de la club că poate vota ăla votează. Important este ca ei să înțeleagă bine că mâine vor decide viitorul fotbalului românesc nu pentru patru ani ci pentru multă vreme de acum încolo. Pe Lupescu îl recomandă două lucruri clare: competența și performanța. În fotbal. El ar trebui să fie președintele FRF!

Dintre Lupescu, Pușcaș și Burleanu, „Kaizerul” este de departe pe primul loc într-un clasament al competenței și performanței. Din acest punct de vedere nu prea mai este loc de comentarii.
Ce își doresc suporterii la Casa Fotbalului? Un simplu raid prin tribune, la orice meci, fie el de ligă națională sau de liga a 5-a, arată clar că bate un vânt al schimbării. Sondajele transmit aceeași concluzie. Nu trebuie să fii doctor în psihologie ca să sesizezi această stare de fapt. Fanii vor altceva, vor un om de fotbal, vor pe cineva care a trăit în fenomen și îl cunoaște în detaliu.
Care ar fi miza? Simplu: performanța. În 1998, la 30 de ani, Lupescu s-a întors la Dinamo, renunțând la condițiile excelente oferite de fotbalul german, pentru a relansa echipa care l-a consacrat dar și campionatul românesc. Acum, în 2018, Ionuț a renunțat din nou la un loc călduț și sigur, la UEFA, pentru a încerca redresarea celui mai iubit sport din România.
Provocarea? Șansa de a intra în istorie drept omul care a scos fotbalul românesc la lumină. Ionuț Lupescu chiar poate face asta. Când Gică Hagi și-a deschis academia de fotbal am spus atunci că dacă el nu va reuși se va alege praful de tot. Hagi a reușit și ține în viață, cu jucători de calitate, un fotbal care respiră din ce în ce mai greu. După Hagi, „Kaizerul” poate fi un alt exemplu de reușită.
Concluzie? Ionuț Lupescu nu va intra în istorie ca director tehnic la UEFA ci doar ca jucător și președinte al Federației Române de Fotbal. Ca jucător deja a reușit, iar ca președinte FRF vom vedea de mâine încolo!