Simona, prima înaintea furtunii pe… zgură!

aprilie 20, 2018 in Tenis

Simona Halep a fost și va rămâne prima pe zgură!

Simona Halep își alege cu atenție pașii. Liderul circuitului WTA are un avans confortabil față de locul 2, 1.350 de puncte în fața Carolinei Wozniacki. Și asta înaintea începerii sezonului pe zgură, suprafața favorită de joc pentru Halep. Un lucru atestat de rezultatele din ultimii ani. „Simo” a adunat o căruță de puncte care au propulsat-o în fruntea clasamanetului mondial: finalele de la Roland Garros (2014, 2017) și titlurile cucerite la Madrid (2016, 2017). Totuși, misiunea Simonei în 2018 nu este ușoară având de apărat multe puncte câștigate anul trecut: semifinală la Stuttgart, finală la Roland Garros și Roma, trofeu la Madrid. Dar pe zgură Simona se simte ca peștele-n apă. E tare, joacă bine. Din acest motiv consider că va rămâne nr. 1 mondial și după furtuna pe… zgură!

Am urmărit-o cu mare atenție pe Simona. Își alege cu mare grijă turneele. Joacă acolo unde trebuie și cât trebuie. Dincolo de entuziasmul câștigării trofeelor are nevoie de pragmatism pentru a se menține cât mai mult timp în fruntea ierarhiei WTA. Simona (8.140 puncte) are avans mare în fața a două nume grele din circuit: Caroline Wozniacki (locul 2 – 6.790 p) și Garbine Muguruza (locul 3 – 6.065 p).
Pentru Simona, zgura este suprafața de joc favorită. Peste 4.500 de puncte câștige din 2015 încoace. Fantastic. Practic, zgura a propulsat-o pe locul 1 mondial și poate s-o mențină aici dacă va avea și în acest an un sezon la fel de bun. Eu zic că-l va avea! 🙂 Prima confirmare poate veni sâmbătă și duminică la meciurile de Fed Cup, cu Elveția, la Cluj.
Cu certitudine, urmează o perioadă de mari provocări. Specialiștii americani spun că „Simo” nu va rezista acolo sus după turneele pe zgură. E treaba lor. Așa cum joacă Simona și la ce ambiție are cred că va fi prezentă în primele patru. Și la Stuttgart, și la Madrid, și la Roma, și la Roland Garros. Turnee dificile în care are de apărat 3.060 de puncte. Are încredere, iar asta contează cel mai mult.
Acum, Simona Halep este sută la sută sub tricolor, cu echipa României, în cadrul play-off-ului Grupei Mondiale a Fed Cup. Meciurile contra jucătoarelor elvețiene îi vor prinde bine. Atât ei, Soranei Cârstea, Irinei Begu sau Mihaelei Buzărnescu. Hai România!