Cu Elveția, calificare Fără Emoții Deosebite!

aprilie 23, 2018 in Tenis

Căpitanul Florin Segărceanu și fetele României (de la stânga la dreapta: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu). Felicitări!

Fetele antrenate de Florin Segărceanu și Alina Tecșor s-au calificat Fără Emoții Deosebite 🙂 în grupa mondială a FED Cup: 3-1 cu Elveția. Simona Halep și-a făcut datoria cu două victorii superbe, Irina Begu a învins-o pe cea mai bună jucătoare a Elveției, iar Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu, chiar dacă au pierdut meciul de dublu, au demonstrat că România se poate baza pe ele. O echipă tare, o echipă capabilă să bată orice adversar în cursa pentru trofeu. După doi ani de „exil”, fetele României revin în grupa de elită a tenisului mondial, adică în primele opt naționale ale lumii alături de Statele Unite, Cehia, Franța, Germania, Australia, Belgia și Belarus. Bravo lor, bravo lor, bravo „tricolorelor”! Suntem mândri de voi!

Simona Halep este numărul 1 și în echipa de FED Cup a României. Două victorii superbe ale Simonei au fost garanția calificării în fața Elveției. Prima, 6-3, 1-6, 6-1 cu Viktorija Golubic (nr. 71 WTA), n-a fost un simplu galop de sănătate cum credeau unii. Și asta din cauza emoțiilor puternice care i-au provocat o contractură musculară la picior. Halep a jucat la capacitate maximă pentru a se impune în fața unei adversare care a reușit o grămadă de puncte senzaționale, la limită, cu risc asumat.
România a avut 2-0 grație victoriei superbe obținută de Irina Begu în fața Timeei Bacsinszky (nr. 46 WTA), cea mai titrată jucătoare a Elveției. O oră și 16 minute pentru un succes care a contat enorm în stabilirea învingătoarei. Irina a început mai greu jocul, tot din cauza emoțiilor, însă ca și în cazul Simonei publicul a ajutat-o să termine învingătoare.
În al treilea meci, cel decisiv, Simona a făcut spectacol total cu Patty Schnyder (nr. 149 WTA). Un 6-2, 6-1 care ne scutește de prea multe comentarii.
Sorana Cîrstea și Mihaela Buzărnescu au disputat meciul de dublu care nu mai conta în stabilirea echipei calificate. Dacă Mihaela era obișnuită, Sorana a jucat mai puțin la dublu. Până la urmă au pierdut cu 6-0, 0-6, 10-6 în faţa perechii Viktorija Golubic/Jill Teichmenn. Nu contează. Sorana și Mihaela sunt două jucătoare valoroase. Sigur vor avea ocazia să joace și la simplu, singur vor avea șansa să lupte cu succes pentru România.
O singură remarcă. S-a vorbit prea mult că a jucat Irina Begu în locul Soranei Cîrstea. Prea mult. Este chiar atât de greu de înțeles că antrenorul Florin Segărceanu a ales această tactică? Și a fost bine. România s-a calificat în grupa de elită a FED Cup și poate visa la trofeu. Până la urmă asta contează!