Greu dar frumos!

aprilie 26, 2018 in Tenis

Calificare pe cât de complicată pe atât de frumoasă pentru Simona Halep!

Simona Halep a ajuns în „sferturi” la Stuttgart după un joc extrem de dificil cu Magdalena Rybarikova (nr. 18 WTA). Surprinzător, „Simo” a cedat primul set apoi l-a câștigat pe cel de-al doilea dar tot nu era în apele ei. Asta pentru că și-a găsit cu greu ritmul. Treptat, Simona a căutat cu orice preț schimburile lungi și mingi trimise pe reverul Rybarikovei. Două detalii importante care au trimis partida în decisiv și, în final, după o oră și 54 de minute de joc i-au adus victoria și calificarea: 4-6, 6-2, 6-3. Important, în timpul primului set Simona a simțit dureri la spate s-au cel puțin asta a lăsat de înțeles din imaginile televizate. Dar a continuat să joace, să lupte, să câștige. Fără ezitare, meciul a fost greu dar frumos, iar calificarea dulce ca mierea!

Rybarikova a fost o nucă tare. Foarte tare. A servit bine, a stat pe picioare, a jucat simplu și foarte eficient. În primul set i-a ieșit aproape totul. În game-ul 7 a scos break-ul miraculos. Suficient pentru adjudecarea primul set cu 6-4. 🙁
Și setul doi a început prost pentru Simona. Break Rybarikova. Aici s-a declanșat revenirea. Intervenția lui Andrei Pavel i-a schimbat jocul: încrezătoare, precisă, așa cum ne-a obișnuit pe zgură. Lovituri trimise pe reverul adversarei și schimburile de mingi din ce în ce mai lungi au reprezentat ingredientele rețetei salvatoare. „Simo” și-a trecut în cont cinci game-uri la rând câștigând setul secund la pas: 6-2. 🙂 Urma decisivul!
Culmea, și setul 3 a început tot aiurea. „Simo” a cedat primul game, pe serviciul ei, după nu mai puțin de 10 minute de luptă crâncenă. Dar nu s-a pierdut. Repede a venit rebreak-ul după care pur și simplu a demolat-o pe Rybarikova. Un 6-3 convingător în care am văzut tenisul de clasă al Simonei. Dacă va juca în continuare la fel cum a făcut-o în acest set trei sigur se va lupta în finală pentru trofeu.
Mâine, în „sferturi”, Simona Halep va juca cu învingătoarea dintre Coco Vandeweghe și Laura Siegemund. Ultima, un adevărat coșmar pentru Simona, Siegemund eliminând-o din competiție la ultimele două ediții. Sincer, cred că toți fanii tenisului așteaptă o confruntare cu Laura Siegemund. Nu de alta dar Simona chiar ar avea nevoie de revanșa asta!
În rest, să fie sănătoasă. Sperăm că durerile de spate vor fi tratate până la ora bătăliei pentru semifinale. În condiții normale, Simona joacă finala!