„Tricolorii” și marile speranțe

octombrie 15, 2013 in CM 2014 - Brazilia

Un lucru e sigur: „tricolorii” vor face tot ce le stă în putință ca să rezolve calificarea la baraj. Astăzi, aici, la București. restul sunt doar calcule!

Un lucru e sigur: „tricolorii” vor face tot ce le stă în putință ca să ajungă la baraj. Astăzi, aici, la București. Restul sunt doar calcule!

Mai puțin de trei ceasuri până la meciul cu Estonia. Calcule și iar calcule. Cu ochii pe Estonia și cu gândul la Istanbul. Interesantă seară. România stă la mâna Olandei însă poate rezolva și singură ecuația dacă dă o căruță de goluri balticilor. Sincer, îmi este frică mai mult de ceea ce fac „tricolorii” decât de isteria care a cuprins Turcia. Se joacă tare și în plan psihologic. „Ienicerii” ne acuză de un posibil blat cu Estonia. Jocuri murdare care nu-și au rostul la un astfel de nivel. Măcar din acest motiv România ar merita să ajungă la baraj în locul Turciei. În plan sportiv turcii au o echipă mai bună. Va conta și șansa. Dacă dăm repede gol îi luăm pe sus. Estonia nu-i Andorra dar dacă nu acum atunci când? Marile speranțe se nasc în noaptea asta. Încă visăm la Mondial. România – Estonia, ora 21:00, în direct la Antena 1. Hai România!

Paradoxal, deși stă la mâna Olandei, naționala României are prima șansă la locul 2. Și poate nu e bine spus „stă la mâna Olandei”. Un 5-0 cu Estonia lasă turcilor șansa unei victorii la limită absolut inutilă. Altfel tremurăm până în ultima secundă.
Nimeni nu mai face comentarii pe tema cine joacă în seara asta și cine nu intră. Toată lumea face calcule la greu. Cu plus și minus. Singura alternativă pentru „tricolori” este victoria. Altceva le este fatal. Dar barajul nu înseamă și calificare la turneul final. Sentimental, mulți suporteri uită de acest mic dar uriaș detaliu.
Ce bine ar fi să mai jucăm o „dublă” de foc. Naționala României are nevoie de imagine, de meciuri cu miză mare. Deocamdată aici suntem, aproape de baraj. Important este să credem în prima reprezentativă indiferent de ce se va întâmpla la București sau la Istanbul.
Deja circulă formula de echipă la care va apela selecționerul Victor Pițurcă: Tătăruşanu – Măţel, Goian, Gardoş, Raţ – Bourceanu, C. Lazăr – Bucur, B. Stancu, Cr. Tănase – Marica. Păcat că stadionul va arăta ca-n pustiu. Politica de vânzare a biletelor a dat greș, din nou, iar ceva trebuie să se schimbe în eventualitatea calificării la baraj. Să ținem pumnii „tricolorilor” și să nu ne pierdem speranța. În fotbal orice este posibil!