Naționala așteaptă… România

octombrie 14, 2013 in Națională

Pe vremea „Generației de aur” lumea fugea de la servici ca să vadă echipa națională. Acum naționala are nevoie de ei și îi roagă să o ajute. Hai România!

Pe vremea „Generației de Aur” lumea fugea de la serviciu ca să vadă echipa națională. Acum naționala are nevoie de suporteri și îi roagă să o ajute. Hai România!

Doar 6.000 de bilete vândute pentru meciul România – Estonia. Puțin. Naționala are nevoie de suporteri și încă mai este timp să mergem, cu mic cu mare, la meci. Poate, poate ajungem la baraj. N-ar trebui să fie nevoie de asemenea rânduri înaintea unui joc important al „tricolorilor”. Polonezii nu mai au nicio șansă să ajungă la Mondial și au epuizat cele 18.000 de bilete oferite de federația engleză. Se duc pe „Wembley”. Doar ca să-și ia la revedere de la echipa națională. Fantastică atitudine. Cred că românii pot învăța din astfel de exemple. Dar și naționala să vină mai aproape de români. Bilete mai ieftine, vânzători volanți în tot Bucureștiul, pachete turistice atractive pentru fanii din țară și chiar diaspora, o peluză a elevilor și studenților cu preț special la bilete etc. Acum, naționala așteaptă România. Hai la meci!

La ora când scriu aceste rânduri cifrele nu sunt prea îmbucurătoare în privința numărului de bilete vândute pentru meciul cu Estonia. Ceva în jur de 6.000. Foarte puțin. Au rămas mai puțin de 24 de ore până la fluierul de început. Ce se mai poate face?
Idei încă se mai găsesc. Prețuri mai mici la toate tichetele chiar dacă sunt fiscalizate pe o anumită sumă. Paguba este a Federației dar măcar să fie plin stadionul. 🙂 Câteva sectoare speciale pentru elevi care să poată intra la meci, la prețul de 5 lei biletul, însoțiți de un părinte. Același tarif și pentru studenți.
E greu să se rezolve o astfel de problemă, mai degrabă dilemă, pe ultima sută de metri. Am scris și spus de „n” ori că naționala trebuie să fie adusă mai aproape de români, mai aproape de suporteri. Înființarea peluzei elevilor și studenților, cu tarife speciale la bilete, indiferent de numele adversarului, va fi un câștig pe termen mediu și lung. Apoi agenții volanți, în tricouri tricolore, pot vinde suficient de multe bilete în tot orașul.
În loc de 10.000 de spectatori, la un preț mediu de 40 de lei pe bilet, mai bine vin 50.000 dacă tariful tichetelor este pe jumătate. În România există o realitate socială care nu poate fi ignorată. Cei mai mulți fani ai echipei naționale sunt oameni simpli dar care iubesc cu adevărat România. Nu au jeep-uri cu care să escaladeze bordurile „Arenei Naționale”, nu au nici carduri cu care să plătească accesul în zona VIP, nu au nici fițe. Sunt suporteri care iubesc România. Și-atât!
Până când naționala va fi adusă mai aproape de fani, hai să mergem noi să-i dăm o mână de ajutor. Cu Estonia e nevoie de moral, de atitudine, iar suporterii pot stârni astfel de stări. Acum, naționala așteaptă România pentru că are nevoie de ea!