Să învățăm să iubim naționala

octombrie 13, 2013 in Națională

Naționala are nevoie de suporteri. Mai mult ca niciodată. Ce frumos ar arăta un stadion arhiplin la meciul cu Estonia!

Naționala are nevoie de suporteri. Mai mult ca niciodată. Ce frumos ar arăta un stadion arhiplin la meciul cu Estonia!

Astăzi e mai greu decât ieri. Fotbalul românesc traversează o perioadă dificilă. Nu mai sunt atât de multe valori, nu mai sunt banii de altădată, nu prea mai sunt nici suporteri. Viața bate filmul, iar nevoile de zi cu zi țin oamenii tot mai departe de fenomen. Cel mai mult îi supără amatorismul în care trăiește fotbalul de la noi. Ceea ce trebuia făcut în anii ’90, adică centre de copii și juniori de top. Nu s-au făcut așa că se caută cu lumânarea fotbaliști adevărați. Se mai găsesc dar îi numeri pe degete. Cu toate astea, echipa națională este a noastră. Cu bune și rele. Acum visează la barajul pentru Rio de Janeiro. Marți seară, cu Estonia, are nevoie de voi, de noi. Un stadion arhiplin care să bată tot timpul precum o inimă roș-galbenă-albastră. E vremea să învățăm să iubim naționala. Hai România!

Dacă Franța juca marți cu Estonia vă asigur că „Stade de France” ar fi fost luat cu asalt. La noi nu se prea întâmplă asta și e păcat. „Amicalele” cu Trinidad Tobago sau Slovacia sunt o dovadă că nu bat câmpii. Se auzeau mai clar dialogurile dintre jucători decât încurajările suporterilor. 🙂
Confruntarea cu Estonia poate reprezenta un nou început în relația națională – fani. Indiferent de rezultat, indiferent de consecințe. Orgoliul național și dragostea pentru România se măsoară rar, iar astfel de momente constituie un bun prilej. Un stadion arhiplin poate reprezenta dovada că naționala de fotbal este cea mai iubită echipă din România.
E posibil să nu iasă așa cum ne dorim. E posibil să nu ajungem la baraj. E posibil orice. Opțiunile selecționerului, indiferent de numele său, sunt limitate de numărul tot mai mic al jucătorilor de calitate. O realitate. Din acest motiv orice performanță notabilă, deci și o calificare la baraj, este ca și cum ai face din nimic… bici.
„Tricolorii” își doresc calificarea asta. În niciun caz nu pot fi acuzați de rea-credință. Dar au nevoie de noi. De încurajări și aplauze, nu de huiduieli la prima pasă greșită. Așa este civilizat. Criticile? Vin și ele, dacă este cazul, dar după meci.
Nu mai lungesc vorba. Hai la stadion după bilete, iar la meci să învățăm să iubim naționala. Cum? Scandând tot timpul „Hai România”!