Giulești Express

octombrie 12, 2013 in Liga 2

Rapid este din nou o familie, un grup unit. Cea mai importantă realizare de când antrenorul Viorel Moldovan a preluat această echipă!

Rapid este din nou o familie, un grup unit. Cea mai importantă realizare de când antrenorul Viorel Moldovan a preluat această echipă!

Rapidul a luat trei puncte imense dar a tremurat serios pentru ele. Sâmbătă seară, Giuleștiul a trăit un thriller cum de mult n-a mai avut. Partener de călătorie în drumul spre Liga 1: Farul Constanța. După 2-0 la pauză, „alb-vișiniii” s-au văzut egalați. Noroc cu Alex Ioniță II care în minutele de prelungire ale partidei a speculat neatenția „marinarilor” și a înscris golul victoriei. O victorie care i-a mai făcut câteva fire de păr alb antrenorului Viorel Moldovan. Dar ăsta e Rapidul și poate așa este mai frumos. Cu Moldovan la comandă, Rapid prinde viteză și deja are patru gări distanță față de următoarea clasată, Clinceni. Un Rapid care începe să-și adune fostele glorii dar și suporterii. Din toate părțile. Vagon cu vagon se formează un tren pe cinste. Atenție, semafor verde spre Liga 1: trece „Giulești Express”!

Rapid rămâne farmecul vieții. O stare de spirit care naște în fiecare săptămână o poveste de pomină. Ultima, sâmbătă seară, în Giulești, cu Farul Constanța. Rapidul a intrat cu viteză mare în triaj și a luat avans din primele secunde. Claudiu Herea, fratele mai mic al lui Ovidiu, a marcat primul gol. Un fel de semn de continuitate peste timp. După zece minute Ioniță II a mărit viteza Rapidului. Era 2-0.
„Marinarii” păreau năuciți și semănau cu niște pasageri fără bilet gata să sară din tren după ce i-a prins „nașul”. Dar nu mai puteau. Rapidul condus de Viorel Moldovan gonea din ce în ce mai tare. Un antrenor care a redat giuleștenilor zâmbetul pe buze. Jucătorilor dar și suporterilor. Mare lucru să poți reface atât de repede familia Rapid!
Apropo de familie. În debutul meciului a fost premiat un nume mare al Giuleștiului: Viorel Kraus. Cine prețuiește trecutul va avea viitor. O flacără albă cu sclipiri vișinii care arde din 1923. Tinerii jucători ai Rapidului au înțeles mesajul și au revenit în secundele de final. Alex Ioniță II a semnat „doppietta” și a adus acasă toate cele trei puncte.
Peste bucuria alb-vișinie s-a lăsat liniștea nopții. În depărtare, un șuier prelung de locomotivă spărgea monotonia. Era „Giulești Express” care fuge, fuge, fuge, spre Liga 1!