Toată România strigă… Hai România!

noiembrie 19, 2013 in CM 2014 - Brazilia

În seara asta, „Arena Națională” va fi o mare inimă roș-galben-albastră. Suporterii cred în calificare și vor fi alături de „tricolori”!

În seara asta, „Arena Națională” va fi o mare inimă roș-galbenă-albastră. Suporterii cred în calificare și sunt alături de „tricolori”!

A trecut vremea vorbelor. La fel și amărăciunea înfrângerii de la Pireu. Naționala României se pregătește pentru bătălia decisivă care o poate duce în Brazilia. Tensiunea partidei crește cu fiecare secundă consumată. Nimeni nu se mai gândește la formula de echipă pe care o va folosi selecționerul Pițurcă ci doar la calificare. Suporterii simt că se poate, iar „tricolorii” s-au dopat deja cu această stare de spirit. Nu contează cine intră pe teren. Importantă este atitudinea, voința, dăruirea. O calificare la Mondial nu-i un lucru simplu dar nici imposibil. Grecia are un avantaj pe care îl poate pierde în cele 90 de minute. Răbdare și încredere. Fiecare jucător știe ce are de făcut. La fel și spectatorii. Există un singur gând și-o singură dorință: calificarea la turneul final. Visul unei nopți de toamnă poate deveni realitate în seara asta. România – Grecia, ora 21:00, în direct la Antena 1!

Formula de echipă sau tactica pregătită de selecționerul Victor Pițurcă au trecut pe planul doi. Toată România se gândește doar la calificare. Suporterii simt că „tricolorii” sunt motivați și își doresc o performanță istorică. O stare de spirit pe care nu am mai văzut-o de multă vreme în relația națională-fani, iar asta e bine pentru ceea ce urmează să se întâmple diseară.
Singura șansă este atacul. Probabil va exista un singur închizător astfel încât Maxim să ajute la construcție. Formula de echipă care circulă prin redacții arată că Piți va începe cu un vârf de careu, Marica. Important este ca Marica să fie servit cu mingi utile.
România poate înscrie două goluri. Cu condiția să speculeze fiecare oportunitate. Ocaziile vor fi puține pentru că grecii se apără bine, iar din trasul de timp au făcut o artă. De aceea trebuie speculată orice oportunitate. Altfel ocaziile se pot răzbuna.
Fraților, naționala asta are o misiune mult mai grea decât în alți ani. Un scor incomod în manșa-tur (1-3) și valori mai puține. Dacă va reuși calificarea la Mondial performanța „tricolorilor” este uriașă. Să spunem „Doamne, ajută!” și hai la meci. România, România, ole, ole ole!

P.S. Echipa probabilă: Tătărușanu (Pantilimon) – Mățel, Chiricheș, Goian, Raț (Latovlevici) – Hoban (Gardoș), Cociș – Maxim (Nicoliță), Stancu, Tănase – Marica.