Marile victorii, doar pentru cei care cred în ele!

noiembrie 18, 2013 in CM 2014 - Brazilia

Naționala României este la... 2-0 distanță de Brazilia. „Tricolorii” vor să rescrie istoria echipei naționale cu o calificare de pomină. Dăcă ei cred trebuie să crdem și noi!

Naționala României este la… 2-0 distanță de Brazilia. „Tricolorii” vor să rescrie istoria echipei naționale cu o calificare de pomină. Dăcă ei cred atunci trebuie să credem și noi!

Mâine este ziua cea mare. Ziua în care „tricolorii” pot urca pe soclul victoriei sau pot coborâ în infernul criticilor. Multe lucruri în viață se obțin doar dacă crezi cu adevărat în ele. Starea de optimism face bine și, în fața unui stadion arhiplin, poate da aripi. Naționala României are la dispoziție 90 de minute, poate chiar mai mult, pentru a arăta că vrea în Brazilia. Dacă grecii au reușit acasă la ei de ce n-am putea și noi? Nu mai este arbitrul Proenca ca să le cânte-n strună grecilor ci vecinul nostru, sârbul Milorad Mazic. Nu vreau să ne ajute ci doar să arbitreze corect. Orgoliul „tricolorilor” a fost călcat în picoare la Pireu și mizez pe setea lor de revanșă. Publicul simte asta și toți cei care mi-au spus că merg pe „Arena Națională” vor încuraja non-stop echipa națională. Oameni buni, marile victorii se nasc doar atunci când cei implicați cred în ele. Acum, că altădată va fi și mai greu!

După înfrângerea de la Pireu am văzut mulți suporteri ai naționalei supărați și resemnați. Prea mulți. Dar gata, urmează a doua șansă. Că d-asta e baraj. Un 2-0 este posibil pentru că între România și Grecia nu-i o distanță așa de mare cum pare să arate scorul de la Pireu.
Va conta enorm atitudinea fanilor. Se aude că reintră Tătărușanu și Chiricheș. Măcar nu mai avem atâtea emoții în apărare. Suporterii trebuie să aibă răbdare tot meciul. Golurile pot veni pe final. Sigur vor apărea și greșeli însă eventualele fluierături vor face mai mult rău decât bine. Răbdare și încredere, aceasta e „rețeta”.
Marți seară este un meci al unei națiuni. Jucătorii care vor intra pe teren își doresc calificarea și vor face totul pentru ea. De asta puteți fi siguri. E vremea ca și fanii să creadă deși șansele mai mari sunt de partea grecilor. Un gol marcat de „tricolori” poate aduce iadul în tabăra Greciei. Of, cât de ușor este să spui asta și cât de greu este să se întâmple!
Despre echipa probabilă vom vorbi mâine. Acum doar despre ce simțim. Există ceva pozitiv care ne împinge de la spate spre „Arena Națională”. Poate dorința, poate speranța. Hai România!