Și totuși există speranță

noiembrie 17, 2013 in CM 2014 - Brazilia

Naționala României nu și-a pierdut speranța și vrea să ajungă în Brazilia. Dacă și suporterii vor crede 90 de minute, poate și mai mult, atunci chiar că se poate elimina Grecia!

Naționala României nu și-a pierdut speranța și vrea să ajungă în Brazilia. Dacă și suporterii cred în acest vis, „tricolorii” pot elimina Grecia!

E dimineață. O cafea amară îmi aduce aminte de rezultatul… amar cu Grecia. 🙁 Nu vor exista nopți liniștite până marți. Pentru toată lumea: selecționer, jucători, suporteri. Dar asta nu înseamnă să ne pierdem speranța. Dacă era 0-0 la Pireu? Oricum este nevoie de un gol care să aprindă speranța. În fond nu întâlnim o super echipă. Grecia are multă ambiție și jucători versați care speculează orice oportunitate. Atât. Cu publicul alături, pe „Arena Națională”, „tricolorii” pot marca cele două goluri izbăvitoare. Cu condiția ca fanii să nu pună presiune la prima eroare. E nevoie de o altă atitudine și de schimbări ofensive. În fond de ce există baraj? Pentru a doua șansă. Câtă vreme sunt speranțe și calcule este bine să se construiască un scenariu care să le transforme în fapte. Un 2-0 nu este ceva imposibil!

Fotbaliștii români joacă mai bine atunci când au cuțitul la os. Urmăriți istoria fotbalului românesc și veți vedea că marile performanțe s-au materializat pe ultima sută de metri. La fel de adevărat, au existat multe oportunități atunci când naționala a avut o parte din saci în căruță dar s-a fâstâcit tocmai când era considerată favorită.
Marți seară, la București, România nu mai este favorită în fața Greciei. Un statut care îi va motiva pe „tricolori”. Sigur. Nu are cum să fie altfel. La Pireu au existat destule greșeli personale, iar echipa a jucat prost. Suspendările primite de Bourceanu și Lazăr îl vor forța pe selecționerul Victor Pițurcă la schimbări ofensive. Nu are încotro. 🙂
Dacă la Pireu era 0-0 naționala trebuia să înscrie cel puțin un gol ca să ajungă în Brazilia. Și acum e cam la fel doar că vor trebui două. Deloc imposibil. Cu 50.000 de suporteri în tribune este posibil orice. Cu condiția ca fanii să aibă răbdare și să nu-i huiduie pe „tricolori” la prima greșeală de joc. Altfel riscă să îngroape ei naționala. Răbdare. Golurile calificării pot veni și în ultimele minute de joc.
Un singur lucru mai am de spus. La Pireu s-a văzut că nu există acel număr 10 care să facă diferența și să-și asume responsabilitatea declanșării unor faze de atac tăioase. Singurele opțiuni care îmi vin acum în minte sunt Mutu, Stanciu și Sânmărtean dar ei nu sunt la lot. În rest mizez pe dorința de revanșă a „tricolorilor” care după înfrângerea din Grecia au părăsit terenul cu capul în pământ. Și totuși există speranță!