Start lansat: şase din şase!

septembrie 12, 2012 in Națională

Piţi a redat „tricolorilor” zâmbetul şi plăcerea de a juca fotbal. Dar greul abia acum începe. Cu Turcia şi Olanda va fi care pe care!

„Tricolorii” şi-au făcut norma în „dubla” cu Estonia şi Andorra. Şase puncte din şase. Deocamdată despre asta vorbim. Cu Andorra s-a continuat jocul de posesie pe care l-am văzut la Tallinn dar la finalizare ne-am chinuit serios. Deşi oficială, partida s-a încadrat perfect în tiparele unui meci amical. Selecţionerul Victor Piţurcă a încercat jucători şi scheme. Pentru următoarea „dublă”, din octombrie, cu Turcia (în deplasare) şi Olanda (acasă), vor apărea schimbări majore. E prima victorie a naţionalei pe… „Arena Naţională”. Marele căştig sunt cei peste 25.000 de spectatori care au asistat la meci. Un semn că naţionala României încă este iubită. Cu sinceritate!Un test util pentru meciuri mai dificile. Andorra continuă să rămână o prezenţă exotică în fotbalul european. N-o spun eu, o spune antrenorul unei reprezentative clasată pe locul 199 în lume, Koldo Alvarez, care înaintea jocului de la Bucureşti declara foarte serios că „nu am mai marcat un gol de doi ani într-o partidă oficială, dar muncim pentru a schimba statistica”. 🙂 Naivitate, amatorism, terisbilism. Toate la un loc.
Selecţionerul Victor Piţurcă a avut ocazia să vadă pe cine se poate baza pentru meciurile de foc care urmează. Torje a punctat din nou, iar Marica a făcut un joc bun. Doi jucători care nu sunt pe val la echipele lor de club dar care au demonstrat că se poate conta pe ei. O notă bună pentru Măţel, o nouă „invenţie” reuşită marca Piţi. Şi Maxim mi-a plăcut cum a jucat. A finalizat pentru 4-0 după o acţiune personală curajoasă, de jucător mare.
Despre stadion şi suporteri. Victoria cu Andorra este primul succes al „tricolorilor” pe „Arena Naţională”. După România – Franţa 0-0 şi România – Belarus 2-2, ambele partide în 2011, în acest an s-a jucat România – Uruguay 1-1, iar marţi a venit acest 4-0 cu Andorra. Publicul a fost la înălţime. Nu mă aşteptam la o asistenţă de peste 25.000 de spectatori. E meritul Federaţiei că a reuşit să-i aducă acolo. Un semn că dragostea faţă de echipa naţională nu a pălit ci s-a aprins din nou. Păcat de fluierăturile din final care nu-şi aveau rostul la un astfel de meci. Unul banal.
La concluzii aş spune că naţionala lui Piţi este în grafic. Şase puncte din şase şi lider în grupa D. Măcar pentru asta ar trebui să renunţăm la critică. Pentru moment. Adevăratul test vine în octombrie. Cu Turcia şi Olanda. Cu echipele astea nu mai e loc de-ntors. Contează doar punctele, iar Piţurcă ştie bine că acestea se văd în clasament. Nu şi impresia artistică!