Oltchim de… Bucureşti? O idee bună!

septembrie 13, 2012 in Handbal

Handbalistele de la Oltchim merită să fie ajutate. Pentru că pot face performanţă, pentru că pot câştiga Liga Campionilor!

Dacă ne luăm după carte, normal ar fi ca o entitate sportivă cu personalitate juridică să îşi desfăşoare activitatea în funcţie de buget. Are bani, joacă, nu are, se retrage. Situaţia echipei de handbal feminin Oltchim Rm. Vâlcea este complicată şi nu poate fi încadrată în tiparele unei firme chiar dacă bugetul clubului este legat de viitorul societăţii comerciale cu acelaşi nume. O societate de stat, cu multe bube şi probleme fel de fel. Ideea primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, de a aduce echipa în parohia Primăriei poate să fie formula salvatoare. Şi o palmă dată subtil autorităţilor locale din judeţul Vâlcea, incapabile să reacţioneze atunci când cel mai de preţ brand al handbalului feminin românesc este în pragul dispariţiei. Oltchim de… Bucureşti? O idee bună!Din ce declaraţii a dat Sorin Oprescu, echipa va juca tot la Vâlcea. Va avea şi un autocar nou după ce cel vechi a fost vandalizat. Edilul-şef al Capitalei s-a mişcat repede într-un moment de criză financiară profundă al celui mai galonat club de handbal feminin din România, Oltchim Rm. Vâlcea.
Cum autorităţile locale din judeţul Vâlcea par depăşite de situaţie cineva trebuia să găsească o cale de rezolvare. Preluarea echipei de către Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, care nu are secţie de handbal feminin dar are resursele financiare pentru un nivel de performanţă cum este cel al Oltchimului, mi se pare calea cea scurtă şi eficientă pentru evitarea colapsului.
Un căştig pentru sport, pentru handbalul feminin din România. Fetele de la Oltchim vor avea asigurat un buget pentru Liga Campionilor, iar meciurile le vor juca tot la Vâlcea, acolo unde au parte de un public vulcanic şi pătimaş. Dar la orizont se vede Bucureştiul. Într-un viitor nu prea îndepărtat, Capitala va avea o sală polivalentă multifuncţională de cinci stele. Cu aer condiţionat, cu tot ceea ce trebuie pentru a găzdui marile meciuri ale Oltchimului. Problema asta trebuia rezolvată de ani buni, acolo, la Vâlcea, dar nu s-a făcut.
Fanii vâlceni nu au de ce să fie supăraţi. Deocamdată, echipa va evolua la Vâlcea. Bine că există interes pentru rezolvarea unei situaţii extreme. Sunt convins că fetele de la Oltchim vor face meciuri mari în Liga Campionilor şi vor prinde finala. Poate chiar trofeul. Au caracter şi nu rămân datoare!