Oţelul, vândut dar… asigurat!

septembrie 14, 2012 in Liga 1

Orașul Galați are nevoie de un stadion nou, modern și încăpător.

Orașul Galați are nevoie de un stadion nou, modern și încăpător.

Oţelul Galaţi nu mai e… oţel. Clubul de la Dunăre a fost cedat de indienii de la Arcelor Mittal, care deţin combinatul de la Galaţi, omului de afaceri Dan Adamescu care are în portofoliul de afaceri, printre altele, Unirea Shopping Center, Astra Asigurări şi Intercontinental. Cu alte cuvinte, Oţelul are un alt patron şi un alt început. Despre acest proiect s-a mai vorbit. În afara stabilităţii bugetului, ţinta principală a noului patron dar şi a fostului preşedinte Marius Stan, actualul primar al Galaţiului, este construirea unei arene de cinci stele, cu 40.000 de locuri, gata să găzduiască meciuri de top. Nu vreau să mă hazardez în evaluări. Deocamdată sunt doar promisiuni. Singura certitudine este vânzarea Oţelului. Cu perpectiva declarată că şi-a asigurat viitorul!

Este foarte posibil ca în fotbalul românesc să mai apară un pol de putere. La Galaţi. La fel cum s-a întâmplat la Cluj sau la Vaslui. Clubul Oţelul s-a despărţit, cu acte, de combinat. A apucat-o pe un alt drum. După declaraţii, unul frumos. După ce s-a mai întâmplat în fotbalul de pe la noi e bine să ne păstram rezervele de rigoare.
Dan Adamescu este un tip cu bani. Din afaceri profitabile. TNG – Grupul Nova, acţionarul majoritar al companiei Astra Asigurări, este una dintre cele mai mari companii din România. Grupul a investit peste 500 de milioane de euro în România şi este activ în mai multe domenii. De exemplu: media (România Liberă); construcţii (Baumeister); imobiliare (Unirea Shopping Center); industria hotelieră (Intercontinental Bucureşti, Grand Hotel REX Mamaia).
La prima vedere, clubul Oţelul Galaţi şi-a rezolvat problemele cu banii. Îi are. Mai este nevoie de un stadion nou. Proiectul există. Construcţie de cinci stele, cu aproximativ 40.000 de locuri. Oameni pricepuţi la fotbal se găsesc în Galaţi. De la primarul Marius Stan la „consilierul” Narcis Răducan. Trebuie doar să se înţeleagă.
Cu alte cuvinte există condiţiile apariţiei acelui pol de putere despre care vorbeam ceva mai devreme. Dacă ne luăm după profilul afacerilor domnului Adamescu, Oţelul Galaţi şi-a „asigurat” viitorul. Deocamdată, la… Astra!