Singuri împotriva tuturor

decembrie 3, 2012 in Special

Mircea Lucescu poate reprezenta salvarea Rapidului. Oare l-a întrebat cineva?

Un mesaj care înainte de Revoluție însemna un fel de luptă tacită împotriva regimului comunist. Prin fotbal. Astăzi, o posibilă explicație a unei stări de spirit care nu și-a găsit niciodată liniștea. Ăsta e Rapidul! Criza grupării de lângă Podul Grand este profundă însă nu imposibilă. Vorbim despre un club de legendă al fotbalului românesc aflat într-un moment dificil. Poate cel mai dificil din istorie. Și nimeni nu trebuie să arunce cu pietre. George Copos, cu bune și rele, a ținut sus steagul alb-vișiniu. Cât și cum a putut. Și? Cu prețul de a fi înjurat pe nedrept chiar de către unii dintre fanii giuleșteni. Poate aceeași suporteri care acum regretă că au făcut așa ceva. Dincolo de insolvență, de belele, de supărări există un farmec. Farmecul de a iubi fotbalul. Din acest motiv, Rapidul nu va opri în depou și își va continua drumul!

Se aruncă cu pietre în Rapid și nu este deloc frumos. Un club de legendă care a fost forțat de istorie să suporte dictatura în sport. Echipa muncitorilor înainte de Revoluție, Rapidul era ținut mereu în „triaj” ca să nu agite spiritele și să nu provoace manifestări spontane. Miliția și Armata făceau legea pe vremea aia și cu asta cred că am spus adevărul. Gruparea din Giulești era un fel de „sperietoare” pentru regimul Ceaușescu!
Rapid nu a fost și nu este un club bogat. George Copos a scos echipa din anonimat, a semnat perioade memorabile cu Mircea și Răzvan Lucescu pe banca tehnică și i-a susținut pe „alb-vișinii” așa cum a știut mai bine. Astăzi, Copos pare să fii ajuns la un capăt de drum dar vă asigur că nu este deloc așa. Numele mari, ca Rapid, nu dispar cu una cu două. Un fel de lege nescrisă verificată în fotbal, în viață!
Rapidul poate fi salvat. De multe ori m-am gândit cum. O cale realistă este Mircea Lucescu. De ce spun asta? Copos și Lucescu au rămas prieteni după ce au făcut împreună performanță. „Il Luce” poate să-l convingă pe miliardarul Rinat Ahmetov, patronul Șahtiorului din Donețk, să se implice în povestea asta. Și n-ar fi rău. La Rapid pot ajunge jucătorii pe care, momentan, Lucescu nu-i prea folosește dar și cei de perspectivă. Cred că ar putea ieși un proiect interesant!
Până la insolvență și alte chestii de genul ăsta, George Copos ar trebui să se urce în avion, să dea o fugă până la Donețk și să vorbească cu Mircea Lucescu. Acolo poate găsi soluția miraculoasă!