„Super Dan” e pe val!

decembrie 2, 2012 in Internaţional

Antrenorul Dan Petrescu face ravagii în Rusia. După ce Dinamo Moscova a desființat rivalele din oraș, la scoruri care mă scutesc de comentarii, „Bursucul” și trupa sa au măturat pe joc cu campioana din 2008 și 2009, Rubin Kazan. Dinamo nu o mai bătuse pe Rubin de șapte ani, iar sâmbătă a făcut-o la scor de neprezentare: 3-0. Nu este vorba despre întâmplare sau context favorabil. Dan Petrescu a transformat Dinamo Moscova din „lanternă roșie”, cum era în primele etape, într-o formație care vrea în Europa. Poate chiar mai mult decât atât. O palmă pentru cei care i-au cerut demisia imediat după ce a ajuns la Moscova. Acum, „Super Dan” e pe val!

A pornit cu Dinamo Moscova într-o cursă imposibilă. De pe ultimul loc. Cu zero puncte și un gol marcat. Puțini credeau că poate face minuni. În primele săptămâni, suporterii și chiar voci din club îi cereau demisia. Astăzi este lăudat, respectat și apreciat pentru rezultate dar mai ales pentru cum joacă Dinamo Moscova.
Rubin Kazan, o formație cu nume în Rusia, n-a contat în fața dinamoviștilor. Elevii lui Dan Petrescu au punctat de trei ori. Mai bine nu venea Rubin la meci că tot 3-0 era scorul. E clar, mașinăria reinventată de „Super Dan” începe să funcționeze la turație maximă și sperie numele mari din campionatul Rusiei.
Dinamo Moscova mai are de trecut două teste tari ca să aibă parte de sărbători cu adevărat fericite. La Groznîi, cu Terek, și acasă cu Lokomotiv Moscova. Cu Terek e musai de revanșă după acel 1-2 de la Moscova, din tur. Și cu Lokomotiv va fi la fel de greu după ce, tot în tur, Dinamo le-a dat „ceferiștilor” un 3-2 mai clar decât pare. Chiar în „triajul” lor!
Presa rusă îl elogiază pe Dan Petrescu. Și pe bună dreptate. Ce s-a întâmplat la Dinamo Moscova este ceva de domeniul incredibilului. O transformare magică deși, inițial, „Super Dan” spunea că abia în primăvarâ va avea toate concluziile.
Dan Petrescu își confirmă clasa și la Dinamo Moscova. Nu știu dacă în aceste condiții va mai sta aici. Probabil până la finalul campionatului. Am mai scris și-o repet: dacă va pleca ajunge în Premier League. Sunt sigur că poate!