Simona, pe picior mare!

ianuarie 18, 2018 in Tenis

Da, Simona, esti MARE!

Cangurii mai sunt denumiți și „macropozi”, ceea ce înseamnă „picior mare”. Ei folosesc sincronizat ambele membre inferioare pentru a parcurge o distanță mai mare. Acasă la ei, cam așa a fost și cu Simona noastră. Ignorând total accidentarea de la glezna stângă, Halep a făcut-o una cu pământul pe canadianca Eugenie Bouchard: 6-2, 6-2. Apărare perfectă, veniri inspirate la fileu, atentă la fiecare minge. Din păcate, o problemă care începe să prindă contur este mediul ostil de la Melbourne. După ce-a fost acuzată pe nedrept de rasism, de către fanii australieni, pentru că a „îndrăznit” să compare jocul fițoasei Aiava cu cel al Serenei Williams, Simona a fost luată la țintă, din nou, pe motiv că „se preface accidentată”. Ce nebunie! Adevărul este că prostia nu are granițe. 🙂 Altfel, Simona Halep este pe picior mare și se gândește la turul III. Ea cu tenisul, alții cu șicanele!

Eugenie Bouchard, doar o umbră a fetei care câștiga în urmă cu patru ani semifinala de la Wimbledon chiar în fața Simonei. Dar roata vieții se învârte. De atunci, Halep a urcat constant spre vârful ierarhiei WTA în timp ce Bouchard este de nerecunoscut. Ezitantă mai tot timpul și cu un serviciu slab, canadianca a fost depășită la toate capitolele pentru că a avut în față o Simona în ritm de metronom.
Sincer, nu știu exact cât de gravă a fost accidentarea din meciul cu Destanee Aiava, din primul tur. Cert este că azi Simona a arătat bine, iar dacă a durut-o ceva la glezna stângă a mascat totul perfect. Parcă a uitat de picior. 🙂 Chestie de voință, de atitudine, de dorință. Dar să fie atentă, sănătatea este întotdeauna pe primul plan.
Bucurie mare. Logic. Halep a ajuns în turul III după ce doi ani la rând a părăsit competiția după prima rundă. O va avea ca adversară pe Lauren Davis (nr. 76 WTA). Meci la îndemână pentru că Halep joacă cel mai bun tenis al ei. În plus, Simona are încredere în forțele ei mai mult ca niciodată.
În urmă cu trei săptămâni am spus că „Simona Halep va câștiga nu unul ci cel puțin două turnee de Mare Șlem. Un pronostic bazat pe ceea ce poate fata asta!”. Da, îmi păstrez predicția. Dacă va fi ok din punct de vedere fizic, Simona Halep poate bifa primul Grand Slam din carieră chiar acum, la Australian Open! 🙂