Osaka, spulberată de taifunul Halep!

ianuarie 22, 2018 in Tenis

Un meci excelent, o victorie importantă cu gândul la… sferturile de finală!

Nu este vorba de orașul Osaka ci despre maniera categorică în care Simona Halep a trecut de nipona Naomi Osaka: 6-3, 6-2. Impecabil și suficient pentru prezența în „sferturile” Australian Open. Joc inteligent, calculat. Venirile la fileu, altădată unul dintre punctele slabe, au fost inspirate și i-au adus Simonei reușite importante. Retururile senzaționate au tocat încet și sigur încrederea adversarei. Cu aproximativ 70 la sută puncte câștigate din primul serviciu, Halep a stăpânit meciul de la un capăt la altul. În orice secundă a știut ce trebuie făcut pentru a căștiga jocul. O atitudine de lider mondial cum n-am mai văzut la Simona în sezoanele precedente. Ca să nu mai lungim vorba, Simona Halep și-a egalat cele mai bune performanțe pe hard-ul Australian Open, sferturile de finală din 2014 și 2015. Acum, chiar și accidentată, sigur își dorește mai mult!

Căutam o corespondență pentru Simona în lumea filmului. Ce face fata asta acolo, la Melbourne, cu glezna stângă accidentată, seamănă a scenariu de film. Cred că i se potrivește celebrul Rocky. Fără sânge, fără ochi tumefiați dar cu atitudine de luptătoare. Piciorul o supără dar ea zâmbește mințindu-ne frumos. Ce fată, ce caracter!
După meciul cu Naomi Osaka (nr. 72 WTA), Simona spunea că „Turneul ăsta e ca un maraton!”. Și are dreptate. Deja a adunat multe ore în condiții de accidentare. Greu. La prima vedere poate fi un plus pentru adversarele care vor urma însă eu cred că plusul este deja la Simona. A jucat excelent strângând din dinți, suferind și îndurând o caniculă insuportabilă la umbră. Organismul ei s-a călit în condiții extreme, iar acest lucru o va ajuta enorm în drumul ei spre glorie. Știți voi bine la ce mă refer. N-o mai spun din superstiție. 🙂
Osaka a lovit tare din prima. A vrut să forțeze cu mingi decisive. La început i-a cam ieșit dar după ghemurile de acomodare Simona a făcut legea. A schimbat des ritmul. Când minge tare, când minge moale. Ca pisica cu șoarecele. Naomi Osaka a greșit din ce în ce mai des și așa s-a scris istoria meciului.
Singura dilemă rămâne tot accidentarea. Supărător subiect dar al naibii de real. Dacă n-o deranjază gleza, Simona Halep este capabilă de mai mult. Poate bate pe oricine. Știe că totul depinde mai mult de șansă decât de doctori dar gândul nu-i stă la acest subiect ci la meciul care va urma. Așa se mobilizează, așa poate să joace bine și într-un picior. 🙂 De un lucru putem fi siguri: va da totul pentru VICTORIE !!!